Vliegende auto’s mbv de blockchain

 

 

Cryptogids  •   21 november 2017

 

 

vliegende auto

Vliegende auto’s

Je herinnert je wellicht wel de foto’s van een technische, gekke, niet-van-deze wereldse toekomst in de science fictions film ‘The Fifth Element’: hoge gebouwen, vreemde kleding en natuurlijk vliegende auto’s die onzichtbare snelwegen berijden naar de eindeloze hemel.

En ik ben er zeker van dat je zou zeggen: “Dat is te ver vooruit denken.”

Het duurde tientallen jaren voordat mensen prototypen van zelfbindende Nikes van ‘Back to the Future II’ uitvonden, en vliegende auto’s is een veel gecompliceerder ding dan schoenveters.

Hoe vreemd dat ook mag klinken, die toekomst komt zeer binnenkort, vol met vliegende auto’s en slimme dingen ​​en ze zullen functioneren in een onderling verbonden intelligente omgeving die het concept van het internet der dingen is.

Omdat de massacultuur altijd de visie van de toekomst als de plaats vol met openbaar vervoer lijkt te hebben uitgebuit, is het geen verrassing dat een geweldig idee verpakt in een aantal baanbrekende technologieën onze geest betoverde.

Blockchain als ‘Fifth Element’

De uitdrukking ‘Blockchain-gebaseerde vliegende auto’ kreeg publieke aandacht.

Uber werkt samen met de NASA en verschillende ruimtevaart om het project ‘vliegende auto’ van de grond te krijgen. Het moederbedrijf van Volvo ontwerpt de futuristische voertuigen die binnen twee jaar de lucht in kunnen.

Het Bartini-project, inwoners van de innovatiehub en winnaars van Uber Elevate, implementeert Blockchain voor een concept van verticale startvliegtuigen. China is van plan in 2019 vliegende auto’s te verkopen.

Het Blockchain-platform maakt een snelle en probleemloze werking van het hele ecosysteem mogelijk: voertuigen, laadstations, parkeren, klanten.

De luchttaxi moet één van de elementen worden van onze IoT-enabled toekomst, waar dingen, objecten (klein en groot) met elkaar communiceren zonder verbonden te zijn met een ‘centrale’ computer – in zekere zin is het ook een gedecentraliseerd systeem. En Blockchain is een kant-en-klaar register voor transacties die tussen deze objecten kunnen plaatsvinden – zoals tussen een met sensoren uitgerust slim slot in een openbare kleedkamer en uw polsbandje waar een klein slim contract is verzegeld.

De genoemde use case beschrijft hoe Blockchain deze eenvoudige, real-life activiteit zou vrijmaken van afhankelijkheid van gecentraliseerde databases met uw klantvermelding, van ondersteunend materiaal en vele andere overblijfselen uit het pre-blockchain-tijdperk.

Hetzelfde zou gebeuren met de stedelijke taxidiensten – omdat files het enige zijn dat Uber en alle diensten die zich hebben verspreid als gevolg van de opkomst van de deeleconomie, niet hebben opgelost of schijnbaar ooit zullen zijn.

 

Blockchain

Er is een solide basis nodig om het concept mogelijk te maken.

Zo zijn de daken van elke grote metropool uitgerust met functionele helipads die grotendeels ongebruikt zijn.

Grote steden als Tokio, Seoul en Los Angeles hebben elk meer dan 70 aanlegplatforms. Wat de wetgeving betreft, zullen Dubai, Singapore en andere moderne regeringen die klaarstaan ​​om kleine commerciële vliegtuigen te verwelkomen, een opmerkelijk voorbeeld zijn voor regelgevers op het gebied van de lucht- en ruimtevaart die zich onvermijdelijk zullen moeten aanpassen aan de druk van de markt.

Bovendien wordt de markt voor stedelijk luchttransport geschat op $ 1,2 mrd, wat genoeg zou moeten zijn om een ​​snelle vooruitgang in de technologie van vliegreizen mogelijk te maken.

Blockchain als platform maakt het mogelijk de luchttaxi te begroeten en de rit in tokens van de auto te betalen of in tokens van het laadstation op te laden.

Telkens wanneer een transactie plaatsvindt, wordt een slim contract ondertekend waarin de informatie over de levering van de service, betalingen en voertuigkosten wordt opgeslagen.

Het is een perfect voorbeeld van hoe het toekomstige transport het beste van de beschikbare technologieën kan nemen, ook al klinkt het misschien te ‘magisch’ om tot de echte wereld te behoren.

Alles gebeurt nu: zowel de ontwikkeling van de luchttaxi als, bijvoorbeeld, het gebruik van Blockchain voor notariële affirmaties en onroerendgoeddeals, ondersteund door overheden en handelsorganisaties.

Nog niet zo lang geleden spraken we over hoe onaards de virtuele realiteit was. We blijven allemaal vasthouden aan ons geloof in Blockchain als technologie ​​om de wereld te transformeren.

By |2017-11-21T10:53:49+00:00november 21st, 2017|Crypto|