Verander je mindset2017-12-19T14:25:01+00:00

Verander je mindset

Rijken denken anders, ze hebben een andere mindset, een ander bewustzijn. Ze hebben een andere kijk op geld. Maar als je van ver moet komen om die visie rond geld te veranderen, dan kan daar wel de nodige tijd, discipline en bewustwording aan vooraf gaan. Er dient serieus aan jezelf gewerkt te worden.

* Je moet goed je best doen op school, het hoogst mogelijke diploma behalen en een goed betaalde job zoeken.

* Woon zo lang mogelijk thuis, spaar zoveel mogelijk, maak eerst carriere, bouw of koop een huis en als dat allemaal is geregeld, kunnen er kinderen komen. Doe ook aan pensioensparen want tegen dat jullie in pensioen moeten, is het allemaal op.

Tot zover de goedbedoelde tips van de ouders aan de jonge mensen die onervaren in de mensenwereld stappen.

Want is dit echt de formule van een rijk, succesvol en gelukkig leven?

Ik vind onderstaande zo fantastisch weergegeven dat ik het hier graag met jullie deel.

Ik onderhandelde met het Leven om een cent, en het leven wilde niet meer betalen, 

Hoe ik ook elke avond bedelde, als ik mijn schamele spaargeld telde.

Want het Leven is een rechtvaardig werkgever, het geeft waar je om vraagt, 

Maar als je een salaris hebt afgesproken, dan zul je het daarmee moeten doen.

Ik werkte voor een hongersloontje, alleen om, verbijsterd, te leren

Dat ik elk loon dat ik zou hebben gevraagd, eenvoudig van het Leven had kunnen krijgen.

 

Maar wat is het nu wel?

Rijk worden begint allemaal bij hoe je over geld denkt. Maar hoe verander je nu zo snel die mindset? En als je nu ondernemer wil worden, investeerder, een succesvolle youtuber, een uitvinder, … Je zal toch in de eerste plaats moeten beschikken over de juiste mindset!

Die mindset dien je zelf te veranderen. Dit kan je best door veel te lezen over hoe geld werkt en vooral hoe het niet werkt. (boeken, internet, youtube filmpjes bekijken,…)

Ik heb zoals ik al zei op deze website heel veel aan de boeken gehad van Robert Kyiosaki, en dan het boek over Babylon… Ook de boeken van Ronda Byrne zijn leuke boeken om te lezen ivm de wet van de aantrekkingskracht.

Robert Kyiosaki is een rijke Amerikaanse burger die een goed opgeleide vader had, veel geld verdiende maar nooit rond kwam. Zijn vriend had een rijke vader en hij luisterde liever naar hoe je met geld moet omgaan naar die vriend zijn vader omdat hij ook echt rijk was. Zijn boek, rijke pa, arme pa, gaat dus over zijn vader (arme pa) en de vader van zijn vriend (rijke pa), waar hij zoveel van leerde. Het is een leuk boek die heel makkelijk leest en je via zijn levensverhaal duidelijk maakt hoe je een andere mindset krijgt als het over geld en investeren gaat. Eens je die mindset hebt, zul je snel goede mogelijkheden zien om rijk te worden.