Algemeen2017-12-19T14:33:38+00:00

Wat de rijken weten

De middenklasse gelooft dat geld de wortel van alle kwaad is. Rijken daarentegen geloven dat armoede de wortel van alle kwaad is. Middenklassers associëren rijk worden met corruptie en oneerlijkheid. Want middenklassers zijn ervan overtuigd dat rijken ofwel geluk hadden of op een oneerlijke manier aan hun geld zijn gekomen.

Mensen met een gemiddeld inkomen verlangen dikwijls naar het verleden. Rijke mensen kijken uitsluitend naar de toekomst. Miljonairs worden rijk omdat ze alles op zichzelf zetten en hun dromen, doelen en ideeën kost wat kost in de toekomst proberen te realiseren. Mensen die geloven dat hun beste dagen al voorbij zijn, worden zelden rijk en worstelen doorgaans ook met depressies.

Gewone mensen hebben doorgaans een emotionele band met geld. Rijke mensen denken uitsluitend logisch over geld, ze zien het als wezenlijk om bepaalde kansen te benutten. Anderzijds willen ze de rol van geld ook weer niet verheerlijken want ze beseffen heel goed dat niet alle problemen en zorgen kunnen worden opgelost met geld.

Gewone mensen verdienen hun geld met dingen die ze eigenlijk liever niet willen doen. Rijken volgen hun passie. Voor de doorsnee burger lijkt het alsof rijke mensen altijd bezig zijn met hun werk. Maar één van de slimste manieren om geld te verdienen, is om datgene te doen wat men graag doet en vervolgens een manier vinden om ervoor betaald te krijgen. Het is een feit dat “normale mensen” werk aannemen dat ze niet graag doen want ze hebben het geld nodig. Bovendien worden ze opgevoed met het idee dat geld verdienen alleen mogelijk is door lichamelijke of geestelijke inspanning.

De doorsnee werknemer focust op bescheiden doelen om niet teleurgesteld te worden. Rijke mensen daarentegen “reiken naar de sterren”. Niemand kan rijk worden zonder hoge verwachtingen te hebben. Gemiddelde werknemers richten al hun aandacht op sparen, rijke mensen op geld verdienen. “De massa is zo druk met het uitknippen van tegoedbonnen, dat ze de écht grote kansen in het leven mislopen”.
Maar om rijk te worden moet je ook jouw mindset veranderen, want “succes is het resultaat van de manier waarop je denkt (Michael Pilarczyk)”. Je wordt wat je gelooft. Niet wat je hoopt, wat je wenst, of wat je wilt. Je wordt waar je diep vanbinnen echt van overtuigd bent. Het zijn universele wetten, het zijn de wetten van De Natuur. De mate van rijkdom bepaal je zelf. Het belangrijkste is dat je mentaliteit, je positive mental attitude gevuld geraakt met een verlangen om jouw mooiste leven te leven.

Ergens in onszelf hebben we een kracht die elke droom en ieder verlangen kan waarmaken. Het gaat erom dat je die kracht ontdekt en leert te gebruiken.

Investeren in jezelf is de beste investering die je kunt doen. Daarom is het goed om boeken te lezen die je zullen helpen geleidelijk aan uw mindset te veranderen.

Enkele voorbeelden:

* Rijke pa, arme pa en Cashflow kwadrant van Robert Kiyosaki (een boek die ons leert dat we allemaal uit onze opvoeding een verkeerd beeld hebben meegekregen ivm geld)

robert kiyosaki

Robert Kiyosaki

* De rijkste man van Babylon van G.S. Clason (hierin leer je hoe je rijkdom kan vergaren, vanuit niks)

* Think and grow rich van Napoleon Hill (verander met dit boek uw mindset, pas de wetten van de natuur toe)

* The secret, The magic, The power van Rhonda Byrne (alles draait rond aantrekkingskracht)

Met deze combi aan informatie zul je gegarandeerd succes bereiken.

Wil jij dus ook tot de rijken behoren? Lees dan verder en maak gebruik van de mogelijkheden die wij hier aanbieden.

Succes!!!