Ondergewaardeerde coins: Litecoin en Ethereum

 

 

Cryptogids  •   16 november 2017

 

 

Litecoin en Ethereum

Ondergewaardeerde coins: Litecoin en Ethereum

Beide coins Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH) staan voor zeer geavanceerde technologieën, geavanceerder dan Bitcoin, en blijven goed waarde houden, maar waarom stijgt hun prijs niet zo snel als andere coins?

Laat ons eerst zeggen dat dit twee cryptocoins zijn waar men zeer veel van verwacht in de toekomst, maar waar ligt de start van die toekomst.

Het zijn beide coins die nog relatief jong zijn in vergelijking met de Bitcoin, dus het vergt tijd voor de ontwikkelaars andere ontwikkelaars en het publiek te overtuigen van hun sterke krachten.

Als die coins zo geavanceerd zijn, waarom staan ze dan van prijs nog zo ‘laag’?

Wel minder dan een jaar terug kon je de LTC kopen voor ongeveer 6 euro per coin en nu is de prijs reeds maal 10. Geen slechte investering lijkt ons, weinig banken zullen hetzelfde nadoen.

Het is niet dat de mensen niet willen dat de LTC stijgt, integendeel maar zoals we deze week opmerkten zagen we dat de prijs soms kunstmatig gedrukt wordt.

Hoe houden ze de prijs bewust onder een bepaald punt?

Bij het doornemen van de orders op Litecoin viel het op dat er een hele grote verkoopsorder ingesteld stond op de prijs van 55 euro. Het order bedroeg maar liefst ongeveer 8936 Litecoins.
Dus elke keer er Litecoins aangekocht worden, stijgt de vraag en dus ook de prijs. Wanneer de prijs van 55 euro bereikt wordt, worden de coins die aangekocht worden verkocht door onder meer het order van de 8936 Litecoins die te koop worden aangeboden aan de 55 euro.

Dus zolang het verkoopsorder van die 8936 Litecoins niet weggewerkt of verwijderd wordt door de verkoper, kan de prijs niet stijgen boven de 55 euro.

Door de verkoop zakt de prijs terug een klein beetje, tot de cyclus zich herhaalt.

Deze strategie noemt men ook wel een ‘Sell Wall’

Op moment van schrijven staat er ook nog een kleinere ‘sell wall’ ingesteld van zo’n 3200 litecoins aan 56 euro.

Litecoin

Grof gerekend betekent dit dat er eerst voor een waarde van 600 000 euro LTC moet aangekocht worden alvorens de kaap van 56 euro kan doorbroken worden.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand dit instelt, maar het hoeft niet noodzakelijk slecht te zijn. Het heeft ons de kans om nu nog steeds ‘goedkoop’ Litecoins aan te kopen en deze te bewaren voor later.

Wat met Ethereum?

Omdat we dit fenomeen zagen bij de orders van Litecoin, gingen we ook eens op zoek naar die andere ondergewaarde coin, Ethereum.

De technologie en het netwerk van Ethereum vormt eigenlijk een platform voor andere ontwikkelaars. Zij kunnen gebruik maken van het Ethereum netwerk ook terug hun coins en gekoppelde achterliggende technologieën te lanceren.

Doordat Ethereum zo populair is, stond Ethereum lang op de tweede plaats naar Bitcoin qua waarde.

Door de acties van Roger Ver is die positie kunstmatig overgenomen door Bitcoin Cash.

Om verder te gaan met de ondergewaardeerde prijs en de sell wall bij Litecoin, ook bij Ethereum is er een gelijkaardig fenomeen te bespeuren in overzicht van de orders.

Voor ethereum staat er een verkooporder ingesteld op 288 euro van zo’n 850 ETH. Omgerekend is dit ongeveer 245 000 euro.

Ethereum

Dit verklaart waarom Ethereum en Litecoin niet stijgen zoals men zou verwachten.

Ons advies: “verlies deze coins niet uit het oog, want dit zal niet blijven duren. De prijs van beide cryptocurrencies zal stijgen tot een veelvoud naarmate de ontwikkelaars van beide coins klaar zullen zijn voor een nieuwe fase in de hun plannen met hun technologie. Daarom is het uitermate belangrijke al het nieuws van deze coins op te volgen.”

Toekomstvisie:

Litecoin: De ontwikkelaar heeft recent z’n job opgegeven om zich voltijds te kunnen toewijden aan het Litecoin project. Litecoin is een coin eigenlijk momenteel gemakkelijk boven de 100 euro zou moeten prikken. Maar het is geweten dat Charlie Lee nogal rustig en vastberaden is met de Litecoin. Zo zal hij nooit berichten verspreiden om bewust de prijs van de Litecoin te laten stijgen als daar geen aanleiding voor is.

Enkele updates die Litecoin in 2018 zal krijgen:

  • BIP8 activation: Heel eenvoudig gezegd, een wijziging in de manier waarop de technologie z’n bits en bytes zal controleren op errors in de communicatie. Als je een bestand van één computer naar een andere verstuurd, wordt het pakketje verzonden maar in de allerlaatste stap wordt er gecontroleerd of wat verzonden / ontvangen werd, ook wel klopt qua bits en bytes. Zonder deze controle zouden er heel veel fouten ontstaan.
  • Lightning networks: Het Lightning Network (LN) zal gebruikers snellere en duizenden simultane transacties toestaan. Ook de fee zal gereduceerd worden. Dit is een zeer belangrijke update, omdat ook Bitcoin en andere coins zullen gebruik maken van het Lightning netwerk.
  • Rootstock EVM blockchain : Dit een platform op basis van SMART contracts. Het is verbonden met de Bitcoin Blockchain.
  • MAST : MAST zou de grootte van de SMART contracten beperken in grootte op de Blockchain, bijgevolg zouden de blocks kleiner worden en zou het moeilijker worden om deze te analyseren.

Ethereum: Ethereum bestaat nu ongeveer 2 jaar en daarmee kunnen we gerust zeggen dat Ethereum nog in z’n kinderschoenen staat. Het bewijs dat Ethereum op 2 jaar tijd de 2de grootste MarketCap heeft na Bitcoin, wil heel veel zeggen. Heel veel ontwikkelaars voorspellen Ethereum een grootse toekomst en haken in op de technologie van Ethereum.
Ethereum wordt enorm ondergewaardeerd gezien het de belangrijkste bouwsteen zal vormen voor andere ontwikkelingen in de blockchain. Ethereum zal het nieuwe internet worden.

Updates voor 2018:

  • Uitrol van de ‘voorlopige’ laatste fase in het Ethereum netwerk

De ontwikkeling van Ethereum bestond oorspronkelijk uit 4 fases, waarbij er bij elke fase nieuwe ontwikkelingen werden toegevoegd. Je kan het vergelijke met software updates van je computer besturingssysteem:

Dit waren de 4 stages:

  • Frontier: De oerknal van Ethereum. Dit was het basis netwerk.
  • Homestead: De tweede fase moest het netwerk sneller maken en een basis leggen voor verdere upgrades. Deze fase werd ingegaan in 2016.
  • Metropolis: Momenteel de fase (nov 2017) waarin Ethereum zich bevindt. Deze fase werd echter opgesplitst in Byzantium en Constantinople.

Deze updates zorgen voor eenvoudiger implementaties van SMART contracten en een hogere beveiliging. Byzantium werd gelanceerd op 1 november en in principe houdt dit ook in dat er ongeveer 18 maanden zal gewacht worden tot de Constantinople fork. Dit om het minen van Ethereum op ongeveer dezelfde moeilijkheidsgraad te houden.

Ook de anonimiteit van de holders wordt bij deze updates beter beschermd. Deze stage

  • Serenity: de laatste en finale stage, wordt ook wel de ‘Ice Age’ stage genoemd, omdat Ethereum vanaf die stage niet meer Proof-of-Work zou zijn. (kan niet meer gemined worden). Er zou overgeschakeld worden naar Proof-Of-Stake. Met andere woorden, de Etherium houders zullen beloond worden om Etherium te bewaren. Ze zullen beloond worden met een soort divident.

Analysten en Experts wagen zich aan prijzen van 2000 dollar in de loop van 2018 voor 1 ETH

By |2017-11-16T13:40:26+00:00november 16th, 2017|Crypto|