Hoe voorbereid zijn op de komende Altcoin-bullmarkt?

Cryptogids  •  16  november 2017

 

 

Altcoins

Hoe voorbereid zijn op de komende Altcoin-bullmarkt?

Regel 1: verlies nooit geld.

Regel 2: vergeet regel 1 nooit.

-Warren Buffett

Dus je hebt dit najaar een aantal altcoins gekocht, in de hoop 5, 10 of zelfs 100x zoveel op te halen, zoals we die eerder dit jaar zagen. Als dat zo is, ben je niet de enige. De terugkeer van het zogenaamde “alt-seizoen” werd wijd verspreid op sociale media:

U hoopte dit: Neo

En kreeg dit: Neo

Alts zijn sneller gedaald dan de fans van Kevin Spacey – niet alleen ten opzichte van Bitcoin, maar ook in USD.

Dus wat gebeurde er?

Laten we eerst kijken wat er de afgelopen maanden mis is gegaan.
Ik geloof dat we een perfecte storm van 3 interactie-krachten hadden. Ik zal ze alle 3 beschrijven om je daarna 5 aanwijzingen te geven om otp te letten zodat je zult voorbereid zijn wanneer altcoins eindelijk terugkeren.

Probleem # 1: te veel mensen verwachtten de terugkeer van alts.

Een van mijn favoriete citaten is van Bernard Baruch –

Het belangrijkste doel van de aandelenmarkt is om zoveel mogelijk mannen voor de gek te houden.

-Bernard Baruch

Als er iets is dat ik heb geleerd, is het dat zodra iedereen “weet” wat er op de markt gaat gebeuren, het nooit gebeurt. De marktgoden laten het niet toe.

Bijvoorbeeld – Heeft u ooit bij een bedrijfsprobleem een ​​goed winstrapport gezien, alleen om de aandelenkoers onmiddellijk te laten dumpen?

Deze tendens van de markten om de prijs van toekomstige gebeurtenissen ruim voor de werkelijke gebeurtenissen te berekenen, wordt “disconteren” genoemd. Daarom hebben we het oude adagium “Koop het gerucht en verkoop het nieuws”.

Naarmate de cryptomarkten volwassen worden, wordt informatie efficiënter ingeprijsd.

Onthoud dit: hoe meer mensen iets voorspellen, hoe kleiner de kans dat het daadwerkelijk gebeurt. We kunnen niet allemaal winnen in een zero sum-game.

Probleem # 2: de marktcyclus regelt alles.

Als je niet bekend bent met de klassieke grafiek van de emotionele marktcyclus, laat dan vallen wat je nu doet en leer het nu.

De marktcyclus is een universeel fractaal patroon dat kan worden gezien in alle activa – en op alle tijdspaden. Kijk eens naar Goud, de Dow, Bitcoin 2013, de Amerikaanse dollar, de menselijke hartslag, enzovoort:

marktcyclus

De marktencyclus kan worden omschreven als een impulsgolf gevolgd door een verval. De redenen hiervoor zijn fascinerend en er kunnen boeken over het onderwerp worden geschreven.

Maar wat u voor nu moet weten is:

1: Een nieuwe impuls gebeurt meestal niet voordat de “vervalcyclus” is voltooid en de volatiliteit is afgenomen. (meer hierover hieronder).

2: Dit najaar waren de altcoins in de vervalcyclus.

Tijdens de vervalcyclus krijgen kleine valse rally’s hoop van investeerders, maar slagen ze er niet in om keer op keer te leveren – ziet dit er bekend uit?

grafiek

We kunnen zien dat alleen Bitcoin ongeveer 40% van het volume bestuurt, en de top 10 altcoins ongeveer 90%.

Probleem # 3: Slechte liquiditeit

De meeste altcoins hebben een zeer lage liquiditeit in vergelijking met Bitcoin.
Wat is liquiditeit?
Een actief is vloeiend als je het gemakkelijk kunt kopen en verkopen zonder de prijs aan te tasten. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een aandeel in Walmart-aandelen. Kopen en verkopen is gemakkelijk omdat er miljoenen aandelen beschikbaar zijn en uw aankoop van een of twee aandelen bijna geen invloed op de prijs zal hebben.
Stel je nu voor dat je je huis verkoopt, en je bent een van de drie verkopers in de buurt. Je eikel van een buurman zet zijn huis voor veel minder te koop dan het jouwe. Plots moet je de prijs van je huis verlagen alleen vanwege EEN verkoper. Dat is een illiquide markt.
Een manier om de liquiditeit van een actief te meten, is het aantal kopers en verkopers. Een manier om dit te meten is door te kijken naar het uitwisselingsvolume. Hier is een grafiek van het gemiddelde volume van de top 600 altcoins in vergelijking met Bitcoin:

altcoins

Waarom is dit belangrijk?

Het betekent dat ik als belegger, als ik mijn $ 1000 dollar uit een altcoin haal, en in Bitcoin stop, de prijs van dat alt meer zal dalen dan de prijs van Bitcoin omhoog gaat. Vermenigvuldig dat met miljoenen beleggers, en je kunt zien hoe kleine schommelingen in de prijs van Bitcoin voor alts kunnen zorgen.

Nu is lage liquiditeit niet per definitie slecht – de enorme 10 en 100x winst die we in het verleden hebben gezien, is deels te wijten aan hun lage liquiditeit – wat snel omhoog gaat, kan snel dalen en vice versa.

Wanneer zijn Altcoins terug?

In mijn zoektocht naar veelbelovende altcoins om in te investeren, ben ik op zoek naar 5 aanwijzingen:

1: Eén altcoin om de aanval te leiden en ons eraan te herinneren wat mogelijk is. (Is dit net gebeurd met Bitcoin Cash? Dam it, waarom moest het Bitcoin Cash zijn?)

2: Lange termijn neerwaartse trends om te stabiliseren en alts beginnen handelen in een krappe handelsportefeuille. (De klassieke Bollinger Band Squeeze.)

3: Langere tijdsbestek bewegende gemiddelde crossovers.

4: Altcoins om te beginnen met het vaststellen van hogere dieptepunten op de dagelijkse tijdspanne.

5: Twitter om te stoppen met zeggen #ALTSAREBACKBABYYEA !!!

Veel succes, en moge de trend altijd in uw voordeel zijn.

By |2017-11-16T13:38:13+00:00november 16th, 2017|Crypto|