Geen regularisatie voor Bitcoin in Zuid-Korea

 

 

Cryptogids  •   25 november 2017

 

 

Zuid-Korea

Geen regularisatie voor Bitcoin in Zuid-Korea

De financiële toezichthouder en waakhond van Zuid-Korea is niet van plan om Bitcoin-handel of toezicht op Bitcoin-beurzen te reguleren, heeft een lokaal rapport bevestigd.

Premier Chloe Heung-sik, financieel directeur van de Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder (FSS), liet weten dat bitcoin niet wordt beschouwd als een “legitieme valuta” in het land en daarom niet onder toezicht staat en niet wordt gereguleerd door de autoriteit.

Volgens een Korea Times-rapport zei Choe dat de overheid digitale valuta’s of tokens niet classificeert als betaalinstrumenten en ze in plaats daarvan als ‘speculatiesubject’ beschouwt. Cryptocurrency-handel ontbreekt aan duidelijke erkenning die het niet mogelijk maakt om te worden gereguleerd als een financieel product of een financiële dienst, zei de ambtenaar.

Choe verklaarde:

Hoewel we de praktijk van cryptocurrency-handel volgen, hebben we momenteel geen plannen om rechtstreeks uitwisselingen te beheren. Toezicht zal alleen plaatsvinden na de wettelijke erkenning van digitale tokens als een legitieme valuta

Het hoofd van de waakhond ging verder met het vergelijken van cryptocurrency-handel met casino’s, een ruimte die niet gereguleerd noch onder toezicht van de autoriteit staat.  Door de storing bij Bithumb (‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling) die veroorzaakt werd door een serverstoring eerder deze maand hebben ontevreden klanten inmiddels besloten om een ​​class action-rechtszaak aan te spannen tegen de uitwisseling. In het incident leed Bithumb een datalek die klanten verliezen zag lijden in de “honderden miljoenen” en won het persoonlijke gegevens van naar schatting 31.000 gebruikers in, allemaal in een jaar dat Zuid-Korea stevig verankerd is in de wereld van de wereld. grootste cryptocurrency-handelsmarkten. De watchdog zal de cryptocurrency-adoptanten in het land een halt toeroepen, te midden van de angst dat Seoel de handel in het land inperkt door China’s voorbeeld te volgen. Inderdaad, de FSS is in september begonnen met het verbieden van het aanbieden van eerste munten (ICO’s), binnen enkele weken na het algemene verbod van China.

By |2017-11-27T10:21:50+00:00november 25th, 2017|Crypto|