Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, welke crypto’s houden we in 2018 bij de hand?

Cryptogids  •   8 januari 2018

2018-cryptogids

Beste wensen voor 2018

Allereerst wensen we alle volgers en bezoekers van cryptogids.com een zalig, gezond en gelukkig 2018. Moge al jullie dromen in vervulling gaan.

Na enkele dagen verlof te hebben genoten zijn we terug van de partij om jullie van tijd tot tijd op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in cryptoland.

Waren we ons allemaal aan het voorbereiden op de kers op de taart, verraste de correctie van eind December toch menig cryptohouder.

De bitcoin zakte maar liefst meer dan 7000 euro op enkele uren tijd, een noodzakelijke correctie zo bleek.

Prijscorrectie Bitcoin

Laat ons toegeven de prijsstijging van Bitcoin was niet meer te volgen, zo hard het ging. Het was te voorspellen dat de correctie er zat aan te komen, alleen hadden we dit niet voor januari zien aankomen.

Gelukkig is de BTC waarde gestabiliseerd en zien we terug een geleidelijke toename. Hoewel het vertrouwen van nieuwe investeerders zal geschaad zijn, zal zich dit op korte termijn doen vergeten.

Mensen die BTC aangekocht hebben op 16000 euro of meer, hebben maar één advies nodig, aanvaard het tijdelijke verlies en vertrouw er op dat je binnen X tijd winst zal maken.
2018

Wat zal 2018 brengen? 2018 zal het jaar worden van Altcoins. Dat hebben jullie misschien ook reeds links en rechts gelezen.

Onder altcoins verstaan we alle kleinere en nog meer onbekende virtuele munten. Wij denken dat dit wel grotendeels zal kloppen, maar dat 2018 ook het jaar zal worden van Ethereum. Ook Litecoin, Dash en Monero zullen verder stijgen in waarde. Uiteraard zal Bitcoin ook nog steeds toenemen.

Maar daar waar Bitcoin de grens van 5 cijfers heeft doorbroken zijn mensen naarstig op zoek naar de nieuwe voltreffer.

Het wordt ook steeds meer en meer duidelijk dat Bitcoin zonder ingrijpende wijzigingen en lagere fee’s, gewoon nooit een praktisch betaalmiddel zal worden.

Andere coins zijn nieuwer en sneller en dus hiervoor meer geschikt.

Bitcoin zal altijd een hoge waarde bezitten, net zoals goud of diamanten, maar hiermee betalen we toch ook niet bij de bakker of garagist? Althans wij niet 🙂

Ethereum

Ethereum is het platform waarop de meeste ontwikkelingen gebeuren, waarop andere tokens en coins gebouwd worden, er worden smart contracts afgesloten, kortom Ethereum is overal.

We zien nu reeds nieuwe All-Time-High records sneuvelen aan het begin van 2018. Mensen die op ons advies en na het lezen van onze artikels Ethereum kochten kunnen reeds driemaal hun geïnvesteerd bedrag in Ethereum bijschrijven. Niet slecht als investering lijkt ons.

Door de veelzijdige inzetbaarheid van Ethereum lijkt Ethereum de fundering te gaan leggen voor een nieuw ‘internet’ van toepassingen. Advies: Koop Ethereum, het is nog steeds een ondergewaarde cryptomunt.

Litecoin

Oké, we geven het toe. Het brein achter Litecoin, Charlie Lee, zou beter geen Twitter account hebben, of misschien een special bureau inschakelen om hem te begeleiden bij z’n tweets.

Het was even slikken toen we lazen dat Charlie Lee besloten had om z’n Litecoins te verkopen of doneren.

Alsof de baas van Audi, zou verkondigen dat hij net een BMW gekocht heeft.

Charlie Lee heeft nooit z’n bewondering en liefde voor Bitcoin weggestoken maar om te verkondigen dat je besloten hebt je eigen coin te verkopen, dat lijkt ons raar en niet slim.

Volgens Charlie Lee, heeft hij dit gedaan om ervoor te zorgen dat Litecoin niet afhankelijk is van hemzelf en de decentralisatie te garanderen.

Als hij slim is, en daar twijfelen we niet aan, heeft hij ze verkocht aan de All-Time-High prijs en na z’n tweet terug ingekocht.

Toch blijven we sterk geloven in Litecoin. Het is een stabiele coin, snel en geavanceerder dan Bitcoin.

Monero, Dash en ZCash

Nu de fiscus steeds meer inkijk zal krijgen, we zullen het moeten aanvaarden, stijgt de vraag naar anonieme coins. Deze vraag wordt vooral gepushed vanuit criminele milieus, maar deze coins zijn interessant voor iedereen. Je kan het vergelijken met goud of diamanten, zeer gegeerd bij criminelen en bij klassieke spaarders.

Monero, Dash en ZCash zijn hierbij reeds gevestigde coins die stabiel stijgen in waarde. Andere coins die anonimiteit vooropstellen zijn o.a. ZERO, DEEPONION en VERGE

Deze laatst genoemde zijn nog zeer goedkoop.

Crytogids aankooptips

ETHLEND (LEND): Op Ethereum gebaseerd gedecentraliseerd platform voor het lenen van financiële middelen.

CARDANO (ADA): Nog een coin die het zeer goed doet en een enorme groeimarge heeft. Cardano is zeer ‘Hot’, zowel bij investeerders als traders.

ELECTRONEUM (ETN): Electroneum is een unieke cryptomunt. Onder een enorme belangstelling werd deze munt gelanceerd. Het is een munt specifiek ontwikkeld voor mobiele toestellen. Zo kan je betalen, ontvangen en minen via de Electroneum app op je mobiel toestel.

IOTA (IOT): IOTA is gespecialiseerd in ‘The Internet Of Things’ en maakt het mogelijk dat bedrijven diensten en informatie kunnen verhandelen, zonder vertragingen en kosten.

DENTACOIN (DNT): Een Blockchain gebaseerd platform voor tandheelkunde. Misschien een vreemde eend in de bijt, maar deze coin is super goedkoop en doet het zeer goed op de exchanges.

Verdere verwachtingen in 2018

Vandaag werd bekend dat exchanges zoals Binance, Bittrex, Bitfinex, Anycoin en nog andere voorlopig de aanvraag voor nieuwe accounts niet aankunnen en daarom tijdelijk geen nieuwe investeerders meer toelaten.

Dat is natuurlijk erg vervelend voor de nieuwe mensen, zeker nu er heel recent een correctie geweest is en hierdoor bepaalde cryptomunten terug voordelig in te kopen zijn.

Anderzijds betekent dit ook dat er miljoenen klaargestoomd worden om te investeren in allerhande cryptomunten.

Deze nieuwe investeerders zullen zorgen voor een enorme vraag naar cryptomunten en dit zal gepaard gaan met de logische prijsstijgingen.

Belastingen

Of het de aanleiding was tot de correctie of niet, eind 2017 kwam er duidelijkheid in de rol van de overheden op de hoge cryptowinsten. We kunnen er niet om heen, vader staat zal beslist zijn graantjes willen meepikken op de groeiende cryptomarkt.

We zullen dus verondersteld worden belastingen te betalen op de winsten die gemaakt worden op het traden met virtuele munten.

Het is dan ook te verwachten dat er in 2018 nog meer regels zullen bekend raken rond de wetgeving op het handelen in crytomunten.

By |2018-01-08T21:07:37+00:00januari 8th, 2018|Algemeen, Crypto|