Must have cryptocurrency 3: Ripple2017-11-16T14:22:02+00:00

Ripple :

In het kader van de opwindende en evoluerende cryptocurrency industrie is er nog een crypto die het essentiële onderdeel van elke crypto portfolio moet vormen.

Terwijl bitcoin het potentieel kan zijn om een ​​wereldwijde reservevaluta te zijn, kan Ethereum het potentieel hebben om even belangrijk te zijn, aangezien er overal internet aanwezig is om het bestaande systeem in deze hightech-arena van gedistribueerde grootboektechnologie te brengen.

Het is Ripple. En het is anders dan alle anderen.

Ripple is anders vanwege zijn technologie en zijn onderliggende filosofie. En dit rapport gaat uit waarom het belangrijk is.

Ripple is complex.

Maar ik denk dat je er een idee van kan krijgen, waarover Ripple gaat, dan kan je het potentieel zien om te investeren.
De oorspronkelijke cryptocurrency gemeenschap bestond uit een groot deel van cyber punk-cryptografen, programmeringsgeeks, gekke professoren, pseudoniemidentiteiten en zelfs een paar scam-artiesten die in de mix werden gegooid.

Dit culturele fenomeen van cryptocurrency leidde tot een vlaag van vroege negatieve pers. Die was vooral gericht op Bitcoin van de mainstream media en die begrepen de technologie niet maar wisten een goed verhaal te schrijven.

Gehackte exchanges, drugs, witwassen van geld, diefstal,…. het had het allemaal.

Natuurlijk waren de ‘traditionele’ financiële instellingen er niet voor. Totdat ze realiseerden dat er veel meer aan deze technologie was dan een paar ‘hobbyisten’. Het was echt ontwrichtende financiële technologie. En ze wilden een stukje van de koek.

Hun enige probleem … hoe? Ze hadden geen idee waar deze technologie om draaide.

In 2012 heeft Ripple zich voorgesteld als de crypto die grote financiële instellingen zouden kunnen mee werken en gebruiken om blockchain technologie te implementeren. In zekere zin werden ze de anticrypto en zouden de grootste banken ter wereld gebruikers en partners worden.

U weet dat waarschijnlijk niet, maar de Commonwealth Bank of Australia en de nationale Australische bank zijn slechts twee van de vele banken die op dit moment Ripple technologie proberen.

Zij hebben een aantal bekende banken aangesloten, waaronder Bank of America, UBS, Standard Chartered, Unicredit en zelfs de Bank of England (de Britse centrale bank) in lopende experimenten en proberen het Ripple-netwerk.

Ripple is inmiddels al een beduidende financiële technologie (ntech) bedrijf geworden. Nu, met 160 werknemers wereldwijd en meer dan US $ 94M in financiering, is dit zeker geen obscure garage start-up!

Kortom, Ripple is anders dan Bitcoin en andere crypto-activa, omdat ze vanaf het begin proberen te werken binnen het bestaande systeem om het te verbeteren. Ze hadden niet de bedoeling om de gevestigde bedrijven te revolutioneren en te vervangen zoals de meeste in de crypto gemeenschap streven te bereiken.

En dit is wat Ripple onderscheidt. Het is zowel een kans als een risico.

Sinds februari 2017 is Ripple gegroeid van een netwerkwaarde van US $ 223M naar US $ 10.86B. Dit maakt het vandaag een van de meest waardevolle crypto-activa in de markt.

Een investering in Ripple is in zekere zin een weddenschap op de status quo die evolueert en in de 21ste eeuw steekt. Of in ieder geval op het voortbestaan ​​(en dominantie) van grootschalige bankinstellingen over de hele wereld .

Nu is onze mening dat op lange termijn het traditionele systeem uiteindelijk slachtoffer zal zijn van de crypto-economie. Maar tot dan zijn we niet naïef aan het feit dat de grootste financiële instellingen van de wereld nog steeds belangrijke machtmakelaars zijn.

En tot die enorme verschuiving van de gevestigde bedrijven tot de crypto-economie is afgerond, schreeuwt Ripple de kans voor investeerders. En terwijl deze overgang van oud naar nieuw geld plaatsvindt, denken we dat Ripple een zeer voordelige investering zal zijn.

Het verhaal tot nu toe…

De technologie achter Ripple is sinds 2004 in ontwikkeling. Juist dat is eigenlijk Bitcoin.

Een op Vancouver gebaseerde ontwikkelaar genaamd Ryan Fugger werkte aan een project waarmee individuen en gemeenschappen hun eigen geld in een gedecentraliseerd systeem kunnen maken.

Hoewel dit pre-bitcoin was, waren er al veel verschillende applicatie ontwikkelaars die experimenteren met het kernconcept van decentralisatie.

In 2012/13 heeft Fugger de teugels doorgegeven aan een nieuw ontwikkelingsteam onder leiding van Jed McCaleb (die sindsdien is gestart met Stellar, een ander crypto project) en het Ripple concept zoals het vandaag is. Zoals u nu zou weten was dit ongeveer drie jaar na het genesisblok van Bitcoin.
Dit nieuwe Ripple-team heeft vroege investeringen verkregen van Google Ventures en de beroemde technische investeerder, Andreessen Horowitz.

In 2012 lanceerde Ripple een crowd token sale, het was een van de eerste bekende tokenverkopen in de crypto wereld. Het handels symbool voor dit teken is XRP.

Dus als we over ‘Ripple’ praten, hebben we het over de organisatie. En als we praten over XRP hebben we het over het token zelf.

Dit brengt ons naar onze eerste opmerking. De oprichting van deze XRP-tokens was verschillend van het Bitcoin-systeem in zowel methodologie als filosofie.

Bitcoin’s minings systeem levert de bitcoins geleidelijk af. Terwijl het systeem van Ripple al in één keer zijn volledige levering van XRP heeft gecreëerd.

Dat betekent dat Ripple in 2012 100 miljard XRP heeft gecreëerd.

De makers hebben 20 miljard XRP toegewezen aan zichzelf met Ripple Labs die de rest ontvangen. Ripple Labs is de organisatie die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van het Ripple project.

Het is belangrijk om de redenering voor deze aanpak te begrijpen.

Bitcoin had geen pre-mine of initiële distributie van bitcoins aan zijn uitvinders. Hoewel ik er zeker van ben, zijn vroege miners en gebruikers erin geslaagd om een ​​paar handen te krijgen. Maar het vermogen voor iedereen om een ​​kans te maken is onderdeel van de Bitcoin ethos.

De oprichters hadden niet meer voordeel om bitcoins te verkrijgen, behalve hun kennis en vooruitziendheid misschien!

Maar Ripple werd vanaf het begin opgezet, zoals een bedrijf met een groot deel van de tokens, gereserveerd als een beloning voor zijn oprichters.

We hebben daar persoonlijk niets op tegen maar ik vind het belangrijk om de verschillen op een filosofisch en technisch niveau voor veel van deze crypto-activa te begrijpen.
Het kan handige criteriums bieden om degenen die erin zitten, uit te roeien, in de gevallen van hebzucht en zelfs oplichting.

En er zijn er veel in de crypto gemeenschap die het niet leuk vinden dat een geconcentreerde groep mensen zulk een groot aanbod van tokens bezitten, aangezien het de mogelijkheid biedt tot geheime verstandhouding of prijsmanipulatie.

Van de 100 miljard XRP totale voorraad, is nu ongeveer 38,2B in omloop. Ruim 60% blijft in de handen van Ripple Labs en de oprichters. De belangrijkste reden hiervoor is om hen in staat te stellen XRP te gebruiken om nieuwe partners, beleggers en financiële instellingen op te bouwen op hun blockchain.

Dat betekent ook dat Ripple Labs voornamelijk verantwoordelijk is voor het vrijgeven van munten, zowel als donaties aan diverse non-profit projecten en potentiële partners.

Ripple is natuurlijk een significante secundaire handelsmarkt op uitwisselingen voor het XRP-token.

Het probleem dat Ripple wil oplossen :

Ripple’s voornaamste focus ligt op de enorme wereldwijde geldoverschrijving.

Door hun schatting kost het zo veel als 1,7 dollar triljoen per jaar voor alle deelnemers op de wereldwijde betalingsmarkt om alleen geld te verplaatsen.

Dat is een enorme marktmogelijkheid.

Ripple is ontworpen om deze kosten drastisch te reduceren zowel in termen van dollars als in termen van snelheid.

Eerst moet je begrijpen hoe oud onze betalingsnetwerken eigenlijk zijn.

Het is al minstens 40 jaar geleden dat er een grootschalige verbetering van de wereldwijde bankinfrastructuur werd ondernomen.

En het systeem waarover het gaat, is de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications – SWIFT.

SWIFT is in wezen slechts een reeks regels en gestandaardiseerde berichten die banken in staat stellen om met elkaar te communiceren en geld over de hele wereld door te sturen. Het is duur, vaak foutgevoelig en langzaam.

Maar het is de beste en enige optie die beschikbaar is in de afgelopen decennia. Hoewel we denken dat het wereldwijde banksysteem modern en hoogwaardig is, is de realiteit dat het gebaseerd is op een halve eeuw oude technologie.

Het wordt het meest duidelijk als u naar het buitenland reist en valuta moet omzetten. Wisselkoersvergoedingen zijn vaak +3%. Op kleine hoeveelheden onder $ 200 kan dit oplopen tot 10%. Dat is een oneerlijke belasting voor mensen met een laag inkomen.

Maar zelfs grote bedrijven gebruiken internationale transfers en die zijn duur, tijdrovend en administratief complex. Ondanks de vooruitgang in de onmiddelijke technologie, nemen de gelden van het ene land naar het andere nog steeds dagen in beslag om hun bestemming te bereiken.

Ripple’s visie is om één interface te bieden waar een bedrijf al haar internationale betalingen kan beheren.

‘Mam, het is vrij simpel. Wij verkopen software aan banken, ‘is hoe de huidige CEO Brad Garlinghouse het aan zijn moeder uitlegt.

Dit is een heel andere aanpak dan de andere cryptocurrency die we adviseren.

Ze zijn op zoek naar een echt en tastbare oplossing binnen het bestaande probleem.
Stel je voor dat je chauffeurs moet betalen over de hele wereld, stel je voor hoe complex het gebruik van het bestaande banksysteem is. Ripple zal dit vereenvoudigen, goedkoper, sneller en makkelijker maken.

Als u denkt aan het huidige systeem van wereldwijde betalingen, is het eigenlijk moeilijk te geloven in onze technologisch geavanceerde wereld dat het zo moeilijk is om geld elektronisch over te dragen.

Dus hoe werkt Ripple?

Zoals bij al onze crypto-aanbevelingen moet u het volgende begrijpen. Het is belangrijk.

We houden het simpel.

Het is belangrijk om de details van dit onderdeel te begrijpen, omdat het u helpt de potentiële waarde van het XRP-token te begrijpen. En uiteindelijk is dat wat je wilt weten – wat voor beleggingspotentieel heeft dat dan?

Ripple heeft besloten zich hoofdzakelijk te concentreren op grensoverschrijdende betalingen.

Ripple laat instellingen toe om het XRP-token te gebruiken om directe toegangspoorten tussen elkaar te creëren zonder elkaar te vertrouwen. Het vertrouwen is ingebouwd in het blockchain dat het Ripple-netwerk ondersteunt.

En omdat de blockchain bestuurd is, is het niet nodig dat de banken elkaar vertrouwen.Dit aspect van een vertrouwenloos netwerk is cruciaal omdat het het netwerk versnelt.Als Bank A in Australië bijvoorbeeld geld wil verzenden naar Bank B in België, kan Bank A XRP kopen en verzenden naar Bank B, die onmiddellijk kan uitbetalen.XRP ververst elke 3,5 seconden. Dus een betaling zal compleet afgerond en vereffend zijn. Dat is een zeer vereenvoudigde uitleg, maar het bevat de kern van het systeem.Het XRP-token bestaat alleen binnen het publieke grootboek van Ripple, genaamd RCL (Ripple Consensus Ledger).Dat is de Ripple ‘blockchain’.Maar het wordt een beetje verwarrend, omdat Ripple-software ook methodes ontwikkelt voor banken om betalingspoorten te maken die niet noodzakelijkerwijs XRP nodig hebben om de transactie af te ronden.Er is nog een protocol dat zij gebruiken, het Interpreterprotocol (ILP) genoemd, dat kan werken bij het gewoon overbrengen van normale valuta.Of een enkel systeem zoals een bankier het zou noemen. U heeft geen XRP-tokens nodig in het ILP-systeem.Dit is een verandering in de oorspronkelijke visie van de organisatie, maar die Ripple Labs heeft ontwikkeld in overleg met haar bankpartners. De reden daarvoor is       dat nog steeds veel banken onwillig zijn om crypto-valuta’s te gebruiken.ILP is een protocol waarmee fondsen worden verstuurd en over verschillende gedistribueerde grootboeken worden overgedragen die normaal gesproken niet zouden communiceren. De beste manier om te beschrijven hoe dit werkt is met een voorbeeld.De ILP zou u in staat stellen om meteen geld van PayPal naar de lokale krediet instelling te sturen door hun hoofdboeken samen te koppelen, zelfs als ze geen directe relatie hebben.Dus PayPal en de krediet instelling zouden verschillende, aparte, particuliere grootboeken hebben – maar Ripple zou hen in staat stellen om met elkaar te communiceren om de verplaatsing van het geld te vergemakkelijken.Met dit systeem gebeuren de meeste transacties als een credit- en debiet- en later de definitieve uitkering.Dit lijkt veel op het bestaande systeem van een correspondent rekening bij elke bank.

Het gehele systeem verbeteren is in het voordeel van Ripple, daar in plaats van meerdere grootboeken de verschillende instellingen gewoon in één ILP kunnen aansluiten.Er zijn natuurlijk ook overboekingen waar de Ripple grootboek de beste route voor geld is, en dat is wanneer het XRP-token wordt gebruikt.Onthoud wanneer XRP actief is, dan gebeurt de afwikkeling op slechts 3,5 seconden wanneer deze poort wordt gebruikt.Dit is allemaal heel ingewikkeld. Houd in gedachten, dit is een enorme verbetering van de complexiteit van het bestaande wereldwijde betalingssysteem.Nu heeft het banknetwerk van Ripple het ILP-protocol ingebouwd.En het Ripple grootboek (waar de XRP woont) heeft ook een ILP protocol ingebouwd.Als u het XRP-token op een secundaire beursmarkt koopt (die we binnenkort krijgen), worden deze Crypto-uitwisselingen die in XRP worden verwerkt, verbonden met het Ripple-grootboek.En omdat het Ripple grootboek de ILP heeft ingebouwd, betekent dat uiteindelijk dat banken met gereguleerde crypto-uitwisselingen transacties kunnen doen.Zo kun je hier zien dat via Ripple-technologieën ze de crypto-wereld kunnen verbinden met het bestaande wereldwijde financiële banksysteem. Ripple is in feite een brug, een overgang tussen het oude geld en het nieuwe geld.Dat is in wezen precies waarom we denken dat Ripple samen met Bitcoin en Ethereum in uw crypto portfefeuille thuis hoort.Samenvattend creëert Ripple een systeem dat de snelste en goedkoopste route berekent om geld van punt A naar punt B te verplaatsen.Soms komt dit door het Ripple grootboek – dat is wanneer het XRP-token vereist is. In andere gevallen met behulp van de ILP kan een alternatieve route beter zijn, waarvoor geen XRP nodig is.En hier is een belangrijk punt en risico om te overwegen om belegger te zijn in het XRP-token.Het systeem Ripple hoeft niet noodzakelijkerwijs XRP te gebruiken, tenzij het de goedkopere en / of snellere optie is.Wat ons leidt tot de vraag die sommige beleggers zullen hebben, ‘als het systeem kan werken zonder het XRP-token, waarom hebben we er dan één?Enkele redenen …
In de eerste plaats fungeert XRP als een optionele betaalroute wanneer er geen specifieke methode beschikbaar is. Als ik geld naar het Verenigd Koninkrijk vanuit België wil verzenden dan maakt de XRP-token een snelle en goedkope optie mogelijk.Ook de waarde van het XRP-token fungeert als afschrikmiddel voor cyber-aanval op het systeem, terwijl het tegelijkertijd werkt als een betaalmethode.De reden dat dit mogelijk is, is vanwege het consensusalgoritme dat wordt gebruikt tussen meerdere partijen.En er is geen beloning voor het uitvoeren van een knooppunt zoals je met bitcoin krijgt. Dit komt doordat eventuele Ripple transactiekosten verbrand worden (vernietigd) als onderdeel van het blokvalidatieproces.Dit proces van het vernietigen van kleine hoeveelheden Ripple per transactie (zeg een kleine fractie van $ 0,01) is de manier waarop Ripple spam aanvallen aanpakt op het netwerk. Dit komt omdat het de aanvallers echt geld zou kosten om het netwerk te proberen te storen.We weten dat dit allemaal heel ingewikkeld klinkt.Maar je kan hopelijk de grote lijnen van het systeem begrijpen. Ripple probeert te creëren.Evolutie geen revolutie?Stel je een wereld voor waar ik 10 euro naar mijn vriend in Schotland kan sturen voor een ​​biertje voor zijn verjaardag en hij ontvangt de 10 euro een paar seconden later in ponden omgezet met een fractie aan kosten.Dat is de kracht van wat Ripple probeert te bereiken.Je kunt zien hoe geweldig het zou zijn als dat mogelijk was tegenover vandaag.Stel je een belangrijkere markt voor, de $ 500B per jaar overmakingsmarkt. 10 dollar verzenden, zodat een familie voor een week kan eten, met bijna geen kosten. Dat is het leven veranderen voor sommige mensen.Of hoe zit het met de VS $ 5.1 trillion per dag valutamarkt! Ripple is een markt aan het pakken met enorme oppositie.

En een belangrijk verschil tussen dit en veel andere crypto’s is de zakelijke manier waarop ze ermee om gaan.Dat is een belangrijk verkooppunt voor vele crypto-beleggers. Niet iedereen houdt van de gedecentraliseerde, anti-vestiging aard van veel cryptocurrencies. En daarom maakt Ripple een uitstekende optie voor investeringen, het is de anti-crypto crypto. Wat zijn de risico’s?Er zijn een paar belangrijke risico’s die een beetje onzekerheid geven aan een Ripple-investering. De eerste is één die ik al heb genoemd.De XRP-tokens die u en ik kunnen kopen, zijn niet strikt noodzakelijk binnen het Ripple-systeem.Hoewel het meer waarschijnlijk lijkt te zijn, zullen ze in veel gevallen de meest effectieve methode zijn van de overdracht van activa. Er is nog steeds veel tegenzin bij grote instellingen om crypto te gebruiken. En dat is de reden voor de creatie van ILP door Ripple in de eerste plaats.Vertrouwen tussen banken is immers het probleem in de eerste plaats.Een ander risico is dat SWIFT, de bestaande interbancaire communicatieorganisatie niet stilstaat. Ripple is in feite de moderne versie van SWIFT – zij concurreren voor hetzelfde grondgebied.De Zwitserse non-profit heeft al vier decennia een strakke greep op internationale overschrijvingen gehouden. En zij hebben onlangs een dienst genaamd Global Payments Innovation gelanceerd om de aspecten van het bestaande SWIFT-systeem te moderniseren.Conservatieve banken kunnen de aanpak van een bekend proces bij een bekende gevestigde organisatie verkiezen.
En ten slotte ligt de gecentraliseerde aard van Ripple in directe tegenstelling tot de gedecentraliseerde filosofie van velen in de crypto-gemeenschap. Zoals we zeggen is het de anti-crypto crypto.Het is wat sommige mensen noemen als een ‘toegestane blockchain’ (hoewel sommigen daardoor zeggen dat het hierdoor geen blockchain is).Veel Bitcoin en andere crypto-gebruikers waarderen die censuurbestendigheid heel sterk door decentralisering.De geschiedenis heeft aangetoond dat een ‘open’ technologieproject meestal een ‘gesloten’ is.Technisch is er in het Ripple-systeem vereiste mate van vertrouwen die in extreme gevallen kwetsbaar kunnen zijn door dit gesloten ontwerp.Net als de hele crypto-mogelijkheid in het algemeen is niets zeker!Een grote kans tochEn daarom is de kans zo groot.Nu we deze bekende risico’s erkennen, denken we nog steeds dat het XRP-token één van de meest waarschijnlijke cryptocurrencies is om te slagen.’Dit is geen wetenschappelijk experiment,’ aldus [CEO] Garlinghouse. “Dit zijn echte productiesystemen die de echte waarde verplaatsen, en we zijn de enige speler in de industrie die dat kan zeggen. ”Met zo veel grote financiële instellingen die al werken met Ripple, kan de waarde van het XRP-token zeer snel stijgen.