Must have cryptocurrency 1: Bitcoin!2017-12-19T14:40:58+00:00

Bitcoin – de eerste en de toekomst

Er is maar één plek om je reis te beginnen in de wereld van crypto. En dat is met de eerste.

Technisch is Bitcoin niet het eerste voorbeeld van digitaal geld dat ooit bestond. Maar het is echt de eerste in de echte cryptowereld.

Het is allemaal begonnen met Bitcoin. Elke blockchain heeft een ‘Genesis’ blok. Dus als we over de hele wereld van crypto praten, dan was de genesis echt Bitcoin.

Het idee van Bitcoin kan voor u helemaal vreemd zijn. Of misschien heb je het eerder gehoord, en heb je geen idee hoe je er in moet komen. Of misschien ben je al bekend met Bitcoin, zijn geschiedenis en zijn potentieel ervan … misschien heb je er zelfs al een aantal van.

Maar ik ga ervan uit dat je niet veel weet over Bitcoin. Immers, ons hoofddoel is om u bekend te maken met de wereld van crypto en u betrokken te maken, zodat het zo natuurlijk is als online banking of het kopen en verkopen van aandelen.

Er is geen bestuursorgaan, geen reguleerder, dus het is een beetje van een wet voor zichzelf.

De geschiedenis van Bitcoin

Bitcoin

In 2009 is een witboek gepubliceerd op een cryptografie-mailinglijst. De titel van het witboek was Bitcoin: Een elektronisch geldsysteem voor peer-to-peer. De auteur was de mysterieuze Satoshi Nakamoto.
Het kernprincipe van dit elektronische kassysteem was een online betalingssysteem dat ‘online betalingen rechtstreeks van de één naar de andere zou kunnen verzenden zonder door een financiële instelling te gaan.

Dit is ongelooflijk belangrijk aan Bitcoin.

Het is een antennesysteem. Het is een alternatief financieel systeem voor hetgeen we momenteel gebruiken om dingen te kopen en te verkopen, geld over de hele wereld over te dragen en onze financiële rijkdom op te bouwen.

Het witboek van Nakamoto is een must-read voor iedereen die zich in Bitcoin betrekken.

Het is maar negen pagina’s lang (inclusief referenties) en is relatief gemakkelijk te lezen en te begrijpen. Dit is de basis – het begin van Bitcoin.

Bitcoin is een digitale valuta. En zoals Nakamoto uitlegt in het witboek, is het een elektronische munt die gewoon een ‘keten van digitale handtekeningen’ is.
Bijvoorbeeld, ik stuur je een bitcoin; Dat creëert een digitale handtekening – het wordt dan beveiligd met cryptografie, bekend als een ‘hash’. Deze nieuwe digitale handtekening is echter toegevoegd aan een hele lange reeks digitale handtekeningen van alle eerdere bitcoinbewegingen die ooit hebben plaatsgevonden.

Denk eraan als een reusachtig notitieboekje dat elk record bevat van elke transactie die ooit is gemaakt. Als er een nieuwe transactie wordt toegevoegd aan de notebook, verloopt de bredere gemeenschap van ‘knooppunten’ (die ik binnenkort zal krijgen) deze nieuwe transactie.

Bij het goedkeuren van de laatste transactie wordt ervan uitgegaan dat elk record dat er voor komt, ook goedgekeurd is (welke het is). Vandaar dat deze gedistribueerde grootboek, bekend als de blockchain, een reusachtig geautomatiseerd verificatiesysteem is, dat elke afzonderlijke bitcoin-transactie bewijst die altijd en ooit zal plaatsvinden.

Dit verificatieproces, bekend als ‘convergentie’, ondersteunt het gehele Bitcoin-systeem. Het stelt dan ook transacties mogelijk voor de betaling van goederen en diensten. En het voorkomt een situatie van wat bekend staat als ‘double spend’. (dubbele uitgave)

Dubbele uitgave betekent dat als ik u een bitcoin voor een blikje cola stuur, terwijl u het ontvangt, kan u niet nagaan of ik niet ben geweest en met iemand anders doorgebracht voor een andere blikje cola.

Als ik dubbel besteed, gebruik ik de ene bitcoin (of verdeling van bitcoin) om meerdere goederen te kopen. Het is in wezen een vorm van fraude.

In een traditioneel financieel systeem maakt een centrale bankautoriteit dit probleem uit. Of een munt door fysieke inschrijving uit te geven. Maar Bitcoin werkt niet met een gecentraliseerde autoriteit; het doel ervan is dat resultaat te vermijden. En het is zeker geen fysieke inschrijving.

Bitcoin maakt daarom gebruik van een timestamp server om de transacties die op de blockchain optreden veel bekend te maken. Elke transactie wordt ook beveiligd door een complex algoritme, de SHA-256 ‘hash’, die het systeem gebruikt om de transactie te verifiëren en te beheersen. Dit gaat door en door; elke keer produceert een nieuwe transactie een nieuwe ‘hash’ en bevat deze transactieketen op de blockchain.

Iedereen die een bitcoin portemonnee exploiteert, inkoopt, uitgeeft of bitcoin minet, maakt deel uit van dit gedecentraliseerde netwerk en is een ‘knooppunt’ (gebruikers op het blockchain-systeem). Deze gedecentraliseerde aard en de basisstechnologie van blockchain en het convergentieproces wordt ook ‘proof of work’ genoemd, waardoor betrouwbaarheid en stabiliteit in het systeem worden gebracht.
Nu, terwijl dit allemaal vrij complex wordt, is het belangrijk om op dit moment te weten dat de technologie werkt. Het blijkt steeds betrouwbaarder te worden, en nu is het misschien wel slim, om te overwegen om wat van je geld in te zetten.

Minen

Om ervoor te zorgen dat er genoeg knooppunten zijn op het systeem, is er een stimulans om het netwerk te ondersteunen. Er wordt een beloning gegeven aan ‘miners’ van bitcoin, die, wanneer het systeem in zijn kinderschoenen was, 50 bitcoin per elk blok kreeg.

Om een ​​blok eigenlijk te minen, heb je een computer nodig om een ​​algoritme op te lossen.

Als u het voor het eerst bent, is uw beloning het blok. Dit is een overdreven eenvoudige uitleg, maar het is belangrijk om te weten dat het oplossen van dit algoritme niet makkelijk is. U kunt het alleen met een krachtige computer doen.

In de vroege dagen van Bitcoin, als je een high-spec computer had met een krachtige grafische verwerkingseenheid (GPU) – of, nog beter, een paar krachtige GPU’s – kun je mijn bitcoin effectief en effectief doen . Maar dit was toen het relatief onbekend was en er was geen overvloed aan mijnwerkers bestaan.

Rond 2010 was de kans om een ​​blok bitcoin (50 BTC’s) te ontginnen eigenlijk redelijk goed. Maar je hebt nog steeds een hoog niveau van technische vaardigheid nodig om dingen aan de slag te krijgen.

Er waren, en nog steeds, miners die zich uitsluitend richten op het maken van geld met het minen van bitcoin. Maar vandaag zijn er miljoenen meer miners dan in 2010. En hoe meer miners er zijn met steeds krachtigere computers, hoe moeilijker het wordt om een ​​blok te ontginnen.

Bovendien, als miners meer blokken hebben, zijn er minder te minen.

Het totale aantal muntstukken is 21 miljoen. Op dit moment zijn er 16 miljoen in omloop. En met elke 210.000 blokken helpt de minersbeloning.

Het was oorspronkelijk een beloning van 50 munten. Na de eerste 210.000 blokken (10,5 miljoen munten) daalde de beloning tot 25 munten. Na de volgende 210.000 blokken (5,25 miljoen) is de beloning gedaald tot 12 munten. De beloning is momenteel 12 munten en na nog eens 210.000 zal de beloning zes, dan drie, enzovoort zijn totdat alle munten in omloop zijn.

Volgens Bitcoin Wiki schattingen zal alle bitcoin op 7 mei 2140 in omloop zijn. Dat betekent dat jij of ik waarschijnlijk niet meer zal leven om de laatste bitcoin zien in te gaan.
Hoe dan ook, zodra een miner minebitcoin is, worden ze ook nodes, verificatie transacties. Zoals ik eerder noemde, is het allemaal gedaan via computers en via het gebruik van GPU’s, omdat ze alle informatie veel sneller verwerken dan typische CPU’s.

Het digitale goud

Bitcoin

Sinds de oprichting is bitcoin ook omgezet in valuta, met name Amerikaanse dollars. Begin 2010 was een bitcoin ongeveer 3 cent waard. Een blok zou ongeveer $ 150 waard zijn.

Medio 2011 werd het al moeilijker om bitcoin te krijgen. Mensen begonnen bitcoin-dedicated rigs (ASICs) te gebruiken met acht, 12 of 24 GPU’s. Kortom, het was een wedstrijd voor miners- hoe meer GPU kracht je had, hoe beter je kon minen.

In 2011 was Bitcoin, en bitcoin minen, een gouden rush. Er waren zelfs een paar bedrijven die begonnen met het accepteren van betalingen in bitcoin.
In 2010 betaalde een computer programmeur Laszlo Hanyecz een mede Bitcoin-gebruiker 10.000 bitcoin voor twee Papa John’s pizza’s. Op dat moment was dat ongeveer $ 25 Bitcoin. Maar volgens de prijzen van vandaag kosten deze twee pizza’s Laszlo 27 miljoen dollar.

Maar Laszlo, net als de meeste Bitcoin-gemeenschappen, had toen nooit de prijs in de valuta van Bitcoin verwacht zoals die nu is. Toen het van 1 cent tot 10 cent ging, was het gek. Toen het ging naar US $ 1, was het krankzinnig. $ 10 en dan $ 20 was gewoon hysterie.

Maar dat was maar het begin.

Eind maart, toen Bitcoin een gelijkwaardige prijs van US $ 1.242 raakt, stond de wereld op en nam kennis. Op dezelfde dag raakte Bitcoin US $ 1.242, de spotprijs voor fysiek goud was US $ 1.240. Deze digitale valuta was meer dan goud waard. Voor velen was het digitaal goud.

 

Bijvoorbeeld, terwijl de huidige prijs van Bitcoin ongeveer 4000 dollar bedraagt, kan het in de toekomst gelijk zijn aan US $ 50.000, US $ 100.000 of als ze allemaal gemined zijn in 2140, misschien zelfs US $ 100 miljoen.

De waarschijnlijkheid van dat resultaat wordt verbeterd als we doorgaan met een zwaardere, doorlopende financiële onrust in economieën over de hele wereld.

Zoals ik al eerder zei, is het het perfecte alternatieve betalingssysteem. Stel je eens voor wat er kan gebeuren als er een ineenstorting van het huidige wereldwijde financiële systeem bestaat. Als er nog een schuldencrisis is, of meer ‘Trump shock’ in landen zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Als dat gebeurt, is Bitcoin dé kracht.

Onze aanbeveling is om vandaag of zsm Bitcoin te kopen en het bij te houden.

Op een dag kun je het overal gebruiken, en je koopkracht moet dan aanzienlijk hoger zijn dan vandaag.

Zelfs als er geen wereldwijde financiële ineenstorting is, verwacht ik dat steeds meer landen zich zullen bezighouden met Bitcoin en de blockchain technologie waarop het is gebaseerd, om wereldwijde en lokale betalingen en uitwisselingen voor goederen en diensten te beheren.

Ik zou kunnen doorgaan, maar het is de bedoeling dat Bitcoin vandaag de hype en hysterie van 2013 heeft gekregen. Het is geankerd, gestabiliseerd, en er is steeds meer erkenning en acceptatie wereldwijd. Er is nu een mate van stabiliteit in prijs bereikt.

Dat zet het in een sterke positie voor investeringen. Maar nogmaals, het is de bedoeling om te investeren en vast te houden om het dan later te verkopen voor véél meer geld.

Het idee is niet om het terug te zetten naar valuta. Natuurlijk is de keuze aan jou, maar wij raden het aan om vast te houden.

De volgende belangrijke vragen zijn: hoe krijg je wat? Hoe sla je het op? Hoe bescherm je het? En als je het wilt gebruiken, hoe? Of als je het wilt terugzetten naar valuta, hoe?

Hoe Bitcoin kopen en opslaan

Bitcoin

Ten eerste, laten we ons onthouden dat dit een digitale valuta is. Het wordt niet ondersteund door een bank, en het is niet overheidsbeveiligd. Het is nog steeds riskant, en er is zelfs het risico dat je het gewoon zal verliezen.

Ik zal het volgende uitleggen, maar je moet er zeker van zijn dat je, als je je digitale portemonnee verloor, bitcoin naar een verkeerd adres stuurt of fysiek beroofd wordt en ze gestolen zijn, je ze nooit kan herstellen. Je zou het kunnen verliezen.

Dat is een hoog risico, maar ik denk dat, als je voorzichtig bent en dingen goed doet, je die risico’s kan minimaliseren.
Ik stel ook voor dat je langzaam begint. Zet dingen op en koop een beetje bitcoin. Krijg dan wat meer, want je wordt vertrouwder met het proces. Misschien hou je ze zelfs over meerdere portemonnees om ze gescheiden en veilig te houden.

U kunt nu vragen, wat is een portemonnee?

Dit is de eerste stap om bitcoin te krijgen. Je hebt een ‘portemonnee’ nodig. Een bitcoin portemonnee is een digitale portemonnee waar je bitcoin opslaat. Eenvoudig.

De beste bron om een ​​portemonnee te krijgen is op de website bitcoin.org. In feite moet je bitcoin.org als bron gebruiken.

Als u naar deze link gaat https://bitcoin.org/nl/choose-your-wallet, kunt u een portefeuille gebruiken om uw bitcoin op te slaan.

Ze hebben een aantal keuzes. De meesten van hen hebben dezelfde functie. Zij kunnen bitcoin ontvangen, opslaan en verzenden.

Zodra u een portemonnee hebt geïnstalleerd, opent het op. U dient ook een aantal beveiligingsmaatregelen op te stellen voor uw portemonnee: een erg verschillend wachtwoord met letters, cijfers, hoofdletters, symbolen enzovoort.
Als u een portemonee hebt opgezet, bent u klaar om wat bitcoin te ontvangen. U zult in uw portemonnee merken dat u een ontvangstadres heeft. Dit bestaat uit een aantal willekeurig gegenereerde nummers en letters. Het ziet er misschien wel uit:

141ZdQfF6q55ySTC1HXMJLWNoRY4WEbr7qx.

De reden voor de complexiteit is dat Bitcoin ook anoniem functioneert.

Dus hoewel uw transactie makkelijk op de blockchain kan worden gevonden, verschijnt het alleen als hierboven – geen naam, geen adres en geen persoonlijk identificerende informatie.

Dit is een ander spannend kenmerk van Bitcoin; Het is extreem moeilijk om transacties naar een individu te volgen. Dit, zoals u zich kan voorstellen, veroorzaakt hoofdpijn voor regeringen en toezichthouders. Maar er is niets illegaal aan het bezitten van bitcoin. En de meeste overheidsautoriteiten en belastingdiensten hebben nog nauwelijks een idee over hoe het te behandelen is.

Op dit punt voeg ik toe dat dit ook een risico is. Regeling en overheidsinterferentie is een risico voor Bitcoin. De heersende hand van de regering houdt niet van wat het niet begrijpt, niet controleert, en niet kan belasten. Ze houden eigenlijk niet van Bitcoin. Maar nogmaals, dat maakt het zo’n geweldig alternatief betaalsysteem – het is gedecentraliseerd, het is anoniem, het is grensloos en het heeft geen behoefte aan de invoer en de inmenging van lokale banken, centrale banken of overheid.

Nu terug naar uw digitale portemonnee.

Je weet je ontvangstadres. Tijd om een ​​beetje bitcoin te kopen. Nu, op dit moment, moet u betalen met geld om bitcoin te verkrijgen. Dit kan eventueel via Coinbase.

Alles wat je echt nodig hebt is een bankrekening, een e-mailadres en een volledige (echte) naam. U moet ook een identiteitsdocument opgeven om uw account te verifiëren.

Om Coinbase te gebruiken, moet u identificatiedocumenten registreren. Ook, om grotere hoeveelheden bitcoin te kopen, moet u een bankoverschrijving opzetten om uw Coinbase portefeuille te financieren. Maar het is allemaal heel eenvoudig als u de opstellingsstappen op de website volgt.

Let ook op dat beide van deze methoden beperkingen hebben met betrekking tot de hoeveelheid bitcoin die u kunt kopen. Dus wees gewoon bewust dat je misschien niet in staat bent om al de bitcoin te krijgen die je wilt in één hit.

En nog een ding, dit zijn niet de enige manieren om bitcoin te kopen. Het klinkt misschien triviaal, maar gewoon een Google-zoekopdracht voor ‘buy bitcoin’ geeft veel mogelijkheden. Als een punt van risicomanagement bij het kopen van bitcoin voor de eerste keer, raden wij u aan om een ​​klein bedrag te kopen om te beginnen – en zodra het voltooid is en u Bitcoin hebt, kunt u meer kopen.

Zodra u bent geregistreerd bij het verkooppunt van uw keuze, voert u gewoon in hoeveel bitcoin u wilt.
Maar als je eenmaal bepaalt hoeveel je wilt, ga je door en voer je de details van je portemonnee in. Dit is erg belangrijk. U moet ervoor zorgen dat u uw portemonnee adres perfect invoert! Als je het verkeerd invoert, en als je bitcoin uiteindelijk naar iemand anders portemonnee gaat, omdat je je portemonnee verkeerd plaatst, ben je de enige die schuld geeft, en je zult waarschijnlijk nooit meer je bitcoin of je geld zien .

Dit is een andere reden waarom ik zeg dat je beetje bij beetje moet wennen aan het proces.

U moet de overboeking doen via één van de voorgeschreven methoden na een tijdje verschijnt uw bitcoin in uw portemonnee. U moet er ook voor zorgen dat u uw portemonnee periodiek opent om ervoor te zorgen dat u de up-to-date versie van de blockchain downloadt om u in staat te stellen uw bitcoin te verplaatsen, indien u dat wenst.

Dus dat is het. Het is een vrij eenvoudig proces deze dagen.

Nu kunt u een aantal Bitcoin portefeuilles opstellen. Het is vrij om die op te zetten, en u kunt het op uw computer, tablet, smartphone … elk digitaal apparaat doen.

Zodra u uw bitcoin in uw portemonnee heeft, is het volgende belangrijkst dat u ze moet beschermen.

Beveiliging van uw bitcoin

Ik raad absoluut aan dat je je portemonnee op je eigen apparaat instelt. Gebruik geen portemonnee die een online bedrijf voor u biedt, die op hun servers is opgeslagen. Houd het op uw computer of server, aangezien u niet altijd de veiligheid kan vertrouwen die sommige online aanbieders u geven.

Een andere slimme optie is om je portemonnee te back-up’en. Zet het echter niet alleen op uw computer. Je moet rekening houden dat je computer kan crashen, gestolen worden of gewoon kapot kan gaan. Als u uw portemonnee op een andere locatie hebt opgeslagen, zoals op een cd, USB-station of externe harde schijf, kunt u het beschermen als uw computer kapot gaat.

U moet uw backup ook coderen. Door deze te coderen is het heel moeilijk voor aanvallers om je bitcoin te stelen. De encryptie vereist ook een complex wachtwoord om op een bepaald moment te decoderen, dus zorg ervoor dat u uw versleutingswachtwoord niet verliest of vergeet!
Elke keer dat u meer bitcoin krijgt, overmaakt of zelfs een nieuwe portemonnee maakt (u kunt meerdere portemonnees maken in die ene portemonnee), moet u van uw portemonnee een back-up maken.

Maar verreweg is de beste vorm van bescherming voor uw bitcoin ‘koude opslag’. Dit is alsof goud in een kluis wordt geplaatst. Dit betekent dat u uw bitcoin op een apparaat plaatst die niet verbonden is met het internet of op enig netwerk. Apparaten zoals USBs of data storage drives zijn er perfect voor.

Als nieuwe vormen van opslag op de markt komen, moet u uw portemonnee op de nieuwe media bijwerken en een back-up maken. Bijvoorbeeld, niemand gebruikt VHS meer en nauwelijks gebruikt imen nog CD’s. We hebben nu ash drives (USB drives). Als er een nieuwere, betere opslagtechnologie komt, maak dan een reservekopie en update uw portemonnee daarbij (ervan uitgaan dat het betaalbaar is en uw bestaande opslag niet verouderd of overbodig is).

U kunt ook een ‘Hardware Wallet’ kopen.

Dit zijn speciale apparaten die uw privé sleutels (nodig voor het ontvangen en verzenden van bitcoin) volledig offline houden. Voorbeelden hiervan zijn Ledger Wallet Nano S, een Trezor Wallet of KeepKey.

Dit klinkt misschien een beetje eng, maar als je de tijd hebt om het goed te doen, kan je je risico minimaliseren om je bitcoin te verliezen. Natuurlijk is niets ooit 100% veilig – geen aandelen, obligaties of zelfs je ‘traditionele’ contanten in de bank. Maar met de juiste veiligheidsmaatregelen, kunt u uw best doen om deze risico’s te verzachten.

Nogmaals, ik raad het sterk aan om de bronnen te gebruiken die u hier kunt gebruiken: https: // bitcoin. org / nl / secure-your-wallet /.

Hoe u uw bitcoin wilt besteden of verkopen

Tenslotte is er de mogelijkheid om uw bitcoin te verkopen of te gebruiken. Ik raad het niet aan om ze nog maar te besteden. Het idee hier is dat op lange termijn de koopkracht van Bitcoin veel sterker zal zijn dan vandaag. Mijn prijsstelling voor langere termijn is mogelijk zo hoog als US $ 50.000 of US $ 100.000 – mogelijk meer. Maar zelfs dan zou je het niet terugverwijzen in dollars. In die fase denk ik dat veel handelaren bitcoin zullen accepteren als betaling voor goederen en diensten.

Op dit moment zijn er nog niet veel. Maar de lijst groeit.
Dagelijkse voorbeelden heb ik momenteel niet echt in België of Nederland maar mocht u daaronder vallen, stuur ons dan gerust een mailtje en dan vermelden we jullie graag op onze website.

Naar mijn mening gaat dat op lange termijn veranderen, omdat de acceptatie van deze digitale munteenheid toeneemt. Maar als je er ergens mee wil betalen, moet je gewoon je bitcoin van je portemonnee naar de handelaar overmaken bij de kassa.

Ook, als u uw bitcoin wilt verkopen, moet u deze overbrengen van uw portemonnee naar een verkoper of een uitwisseling om uw verkooptransactie te verwerken.

In beide gevallen moet u uw bitcoin overbrengen.

Uw portemonnee heeft een ontvangstadres. Het zal ook een optie hebben om bitcoin te sturen. Typisch zal er een lege adresbalk zijn. Dit is waar u het exacte adres moet plaatsen waar u uw bitcoin wilt naar verzenden.

Als u een handelaar betaalt, zullen zij u hun Bitcoin-portemonnee-adres geven om de bitcoin naar te sturen. Dat is wat je in je verzendbalk plaatst. Nogmaals, zorg dat je het precies doet!

Hetzelfde geldt voor het verkopen van bitcoin. U moet uw bitcoin naar een ruil of koper sturen zoals u het van jouw portemonnee naar de portemonnee stuurt.

Het verzenden van bitcoin kan een beetje eng zijn op het eerste moment. Maar onthoud, het blockchain-systeem verricht transacties. Dus, zolang u het adres correct krijgt en overneemt, kunt u er zeker van zijn dat het het eindpunt bereikt zoals verwacht.

Bij het verkopen op een uitwisseling moet u ook uw bankgegevens verstrekken om uw valuta te ontvangen. Het is een eenvoudig en makkelijk proces, als dat is wat u besluit te doen.

Het schaalrisico

Eerlijke waarschuwing. Dit kan een beetje ingewikkeld worden.

U moet echter begrijpen wat er nu gebeurt met bitcoin om te begrijpen dat het nog steeds een hoge mate van risico heeft.

Ik geloof nog steeds dat op lange termijn de koopkracht van bitcoin meerdere keren hoger zal zijn dan nu. Maar het is een hobbelige weg.

Dit is nog steeds een ongelooflijk vroeg stadium. Je zou echt moeten kijken naar bitcoin als een gloednieuwe start. Hoewel het ongelooflijke mogelijkheden heeft, is het risico niet anders dan bij een andere beleggingsmarkt.

Een deel van dit risico is te danken aan de gedecentraliseerde aard van het systeem. Omdat er geen toezichthoudende centrale macht is, wordt de ontwikkeling van bitcoin overgelaten aan zijn gemeenschap en gebruikers.

Dat betekent dat wanneer er iets moet veranderen, er een consensus van het systeem nodig is om te kunnen werken. Maar wat als er geen consensus bestaat? Wat als twee helften van de gemeenschap tegenstrijdige standpunten van de bitcoin-ontwikkeling hebben?

Er zijn tegenstrijdigheden in de bitcoin gemeenschap en het geeft een significant risico op de korte termijn voor de waarde en geldigheid van bitcoin.

De kern van deze divisie is de grootte van de blockchain.

Zoals het staat, heeft elk “blok” op de bitcoin blockchain een grootte van 1 MB. Er is een argument in de bitcoin gemeenschap dat de bitcoin blokgrootte groter moet zijn – 2MB of meer.

De limiet van 1MB die momenteel op blokgrootte is opgelegd, is willekeurig. Het is gewoon wat Satoshi Nakamoto besloot dat het moet zijn als hij bitcoin creëerde. Het probleem is dat een 1MB-limiet de transactiecapaciteit van bitcoin beperkt, aangezien het groter wordt.

Wat u ook moet weten is dat het bitcoin-netwerk momenteel beperkt is tot ongeveer zeven transacties per seconde. Omdat het op grote schaal gebruikt en geaccepteerd wordt op dezelfde manier als Visa of MasterCard, moet dat oplopen in duizenden, misschien wel honderdduizenden transacties per seconde.

Deze schaalbaarheidskwestie is aan het hoofd gekomen, aangezien bitcoin dicht bij zijn grenzen ligt.

Nu wil de helft van de gemeenschap dat de blockchain door een ‘hardfork’ gaat. Dat betekent dat een exemplaar van de bestaande bitcoin blockchain parallel met de originele bitcoin verloopt.

De hardfork wil de blockchaingrootte tot 2MB vergroten, en uiteindelijk nog meer, om de scaling en massa-adoptie van bitcoin in staat te stellen. Maar het is niet zo simpel.

Het vergroten van de blokgrootte verbetert de beloning voor het feit dat hij een miner op de blockchain is. De transactiebeloningen blijven hoog, omdat ze op hoog niveau rekenkracht vereisen. Vandaar dat de drijvende kracht achter de hardfork grote bedrijven zijn, ‘hoofdzakelijk uit China’.

Er zijn nog andere mogelijkheden om bitcoin te schalen, naast het vergroten van de blokgrootte. Dat omvat het comprimeren van de bestaande blokken, of het verwijderen van onnodige gegevens uit de bestaande transacties om ze ‘lichtgewichtig’ te maken. Dit proces van het verwijderen van onnodige gegevens lijkt op dit moment de directe weg te zijn.

Ze noemen dit een ‘SegWit2X’. Het staat voor ‘Segregated Witness’ en het kan tijdelijk een einde maken aan het schaaldebat, of laten zien dat de gemeenschap zich als nodig kan organiseren.
Er is ook het idee van het aannemen van een ‘bliksemnetwerk’, waarin hubs worden ingesteld die gebruikers voornamelijk behandelen en die af en toe zich op de blockchain vestigen.

En natuurlijk, dit alles is niet van invloed op de komende vooruitgang in computerkracht, snelheid en artificiële intelligentie.

Hoe dan ook, terug naar het probleem…
Bitcoin is intussen door een hard fork gegaan, die de hele zaak in twee heeft gedeeld. En we hebben dit gezien met andere cryptocurrency zoals Ethereum.

Er is ook wat agressie tussen de twee kanten, waaronder de meer ‘dominante’ blockchain die de andere aanvalt en het effectief nutteloos maakt.

Dit was bijna een burgeroorlog in de bitcoin gemeenschap geworden. En het vormde een echte korte termijn bedreiging voor de waarde van de bestaande Bitcoin.

Nu heeft hoe dan ook geen Bitcoin gedood. Het kwam uiteindelijk in een sterker, wijdverbreid systeem.

Long-term, Bitcoin’s potentieel is zo sterk als het was gisteren.

Koopinstructies

Mijn advies vandaag is niet om bitcoin te kopen om terug te verkopen in valuta. Het doel is dat Bitcoin op langere termijn zal waarderen – en daarmee meer en meer waard zijn. Maar niet meer waard in valuta; meer waard in termen van koopkracht.

Met meer handelaren die in de toekomst waarschijnlijk bitcoin accepteren, kun je je bitcoin veel gebruiken op dezelfde manier die Laszlo gebruikte – om Papa John’s pizza’s te kopen.

Als Laszlo vastgehouden had, had hij misschien een huis, een boot, een auto of meerdere van elk kunnen kopen. Dat is het doel voor u. Om in de toekomst bitcoin te kunnen gebruiken om iets extravagant te kopen, om u de mogelijkheid te bieden om uw rijkdom in de digitale wereld te verzekeren, om door te geven aan de volgende generatie, en over het algemeen te doen wat u ook wilt.

Onthoud de kernpremie van Bitcoin in het witboek van Nakamoto? ‘… online betalingen die rechtstreeks van de ene partij naar de andere worden verzonden zonder door een financiële instelling te gaan.’

Het is een anti-financieel systeem. Het is revolutionaire technologie die het potentieel heeft om helemaal te veranderen hoe we denken over onze financiën in de 21ste eeuw. En op langere termijn denk ik dat het ongelooflijk sterke koopkracht zal hebben.

Daarom adviseer ik u nu een beetje bitcoin te kopen, met het oog op de lange termijn en om uiteindelijk te gebruiken in transacties.

Ik herinner u nog een keer dat dit niet uw typische financiële investering is. Ik adviseer u om bitcoin te kopen op basis van zijn potentieel als een legitieme financiële uitwisselingseenheid in de digitale wereld op lange termijn.

Wees ervan bewust dat het echter geen financiale steun heeft. Het is niet gereguleerd. Er kunnen fiscale gevolgen zijn in verschillende jurisdicties. Dit is totaal verschillend voor elk individu. U moet de tijd nemen om zeker te zijn van de gevolgen die op u van toepassing zijn.

Het is ook riskant, omdat de waarde van Bitcoin volatiel is. Zoals ik al in de afgelopen jaren heb gezegd, is het van enkele centen gegaan tot meer dan 1200 dollar en weer terug. Het ziet nu een relatieve stabiliteit, maar dat kan veranderen. En je zou het risico kunnen hebben om alles te verliezen als de prijs in korte tijd dramatisch verminderd en je niet in staat bent om je Bitcoins te verkopen.
Of als je je portemonnee kwijt bent, of die gestolen wordt, of een cyber-aanval lijdt, kun je jouw Bitcoins verliezen.

Bitcoin heeft in mijn opzicht extreem potentieel. Maar het draagt ​​ook zijn eerlijk deel van het risico.

Maar als u bereid bent om dat te accepteren en bereid bent om het alternatieve financiële systeem in te voeren, dan raden wij u aan wat bitcoin te kopen.