Hoe bewaar ik veilig mijn crypto’s?2017-12-19T14:36:12+00:00

Neem geen risico…

…en koop zo snel mogelijk een cryptocurrency hardware wallet

Bescherm nu uw crypto coins

Koop een Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een Bitcoin, Ethereum en Altcoins hardware wallet, met robuuste en specifieke beveiligingseigenschappen die werden ontwikkeld om uw waardevolle cryptocoins te bewaren en om digitale betalingen te beveiligen. De Ledger kan via USB aangesloten worden op gelijk welk type (Windows, Apple, Linux). Via het ingebouwde OLED display kunnen alle transacties gecontroleerd en geconfirmeerd kunnen worden door middel van de ingebouwde knopjes.

<a href=”https://www.ledgerwallet.com/r/a32a”><img width=850 height=420 alt=”Ledger Nano S – The secure hardware wallet” src=”https://www.ledgerwallet.com/images/promo/nano-s/ledger_nano-s_8-5-0x4-2-0.jpg”></a>

Bescherm nu uw crypto coins

Als er iets fout gaat …

Ik zal slechts een paar mogelijke verhalen vertellen die kunnen gebeuren bij het gebrek aan computervaardigheid:

  1. Als u bijvoorbeeld een licentiesleutel wilt genereren voor een zeer gewenst spel scant deze software uw harde schijf, en vindt daarbij uw private sleutel. Na een paar milliseconden verschijnt er een nieuwe transactie op het bitcoin-netwerk dat al uw hard verdiende geld doet verdwijnen.
  2. Als uw e-mailprovider de database van zijn gebruikers verliest, dan zal iemand die database op het darknet kopen en snel verschillende analysers starten. Na een paar uur zal het leiden tot het verdwijnen van alle bitcoins van alle diensten die autorisatie via email gebruiken.
  3. In andere gevallen, een zekere persoon, die voor Google werkt en beheerdersrechten heeft (zoals Snowden had), stuurt je Bitcoins gewoon naar ergens anders. En niemand zal dat merken. Sommige virtuele uitwisseling, waar al uw crypto is opgeslagen, verdwijnt samen met al het geld. Precies wat Mt.Gox deed en tientallen anderen. Als je een virus (Trojan horse) binnenhaalt bij het zoeken naar porno, kunnen alle bestanden op de harde schijf gecodeerd worden. Vervolgens vindt het alle links naar uw portemonnee en weten ze snel hoeveel geld u heeft en hoeveel geld ze van u kunnen vragen. Als u niet betaalt, wordt het niet gedecodeerd. Dit is een tragisch scenario. Want je kan niet eens geld naar deze hacker sturen, omdat je sleutels op een versleutelde harde schijf blijven!
  4.  Als u uw ongecodeerde laptop of telefoon kwijt bent.
  5.  Als u een slimme Keylogger opslaat, zal geen van uw activiteiten u redden van epische falen.
  6.  Als u een e-mail ontvangt van de dienst waar uw crypto-geld is opgeslagen. De naam van de website is echter niet blockchain.info, maar bijvoorbeeld blokchain.info, en alles zal identiek zijn. Als u op de link klikt en deze succesvol machtigt, zullen uw bitcoins tegelijkertijd verdwijnen. Op een ochtend zal je wakker worden zonder je geld omdat de NSA-agent via een achterdeur in het Windows-besturingssysteem toegang heeft.
Dit is duidelijk niet een volledige lijst. Maar misschien geeft het je ideeën als er iets misgaat. Nu zie je, cryptocurrencies – zijn geen geld. U bent volledig verantwoordelijk voor hun veiligheid. Noch Jezus Christus of de Paus, noch Vladimir Poetin of Donald Trump zal je niet kunnen helpen als je iets verkeerd doet. Maar niemand zal je geld kunnen nemen als je alles op de juiste manier doet.

Het is een grote verantwoordelijkheid. Mijn algemene aanbeveling is om uw computervaardigheid te verhogen.  Hier is een basisregel: Geef NIEMAND uw privé sleutel.

Gebruik geen van deze portemonnees: Online portemonnees, zoals blockchain.info, Coinbase, enz. Eigenlijk worden van alle portemonnees of wallets de privé sleutel of private keys op hun servers gehouden. Elke online portemonnee, elke app op uw computer of telefoon die verbonden is met het internet is kwetsbaar tegen misbruik of hackers. Dergelijke online wallets kunnen gebruikt worden voor kleine hoeveelheden om betalingen te doen, maar niet voor het opslaan van al uw geld. Gebruik bij voorkeur een ‘Cold Wallet’ of een hardware wallet. Bekijk ons artikel voor een betrouwbare wallet.