Cryptocurrency2017-11-16T14:36:29+00:00

Cryptocurrency

Is een vorm van digitaal geld dat is ontworpen om veilig en in veel gevallen anoniem te zijn.

Het is een valuta die verband houdt met internet die cryptografie gebruikt, het proces om leesbare informatie om te zetten in een bijna onherstelbare code om aankopen en overdrachten te volgen.

Cryptografie is geboren uit de noodzaak voor veilige communicatie in de Tweede Wereldoorlog. Het is in het digitale tijdperk ontwikkeld met elementen van de wiskundige theorie en informatica om communicatie, informatie en geld online te beveiligen.

De eerste cryptocurrency was Bitcoin, die in 2009 is opgericht en nog steeds het best bekend is. Er is in de afgelopen tien jaar een toename van cryptocurrencies geweest en er zijn er nu meer dan 900 beschikbaar op internet.

Hoe werken cryptocurrencies?

Cryptocurrencies gebruiken gedecentraliseerde technologie om gebruikers in staat te stellen veilige betalingen te doen en geld te bewaren zonder hun naam te gebruiken of door een bank te gaan. Ze werken met een gedistribueerd publiek grootboek genaamd blockchain; dat is een overzicht van alle transacties die bijgehouden worden door valutahouders.
Eenheden van cryptocurrency worden gecreëerd door te minen, waarbij gebruik wordt gemaakt van computerkracht om ingewikkelde wiskundeproblemen op te lossen om die munten te genereren. Gebruikers kunnen ook de valuta’s van miners kopen, vervolgens opslaan en uitgeven met behulp van cryptografische portemonnees.

Wat zijn de meest voorkomende cryptocurrencies?

Waarom zou u een cryptocurrency gebruiken?

Cryptocurrencies zijn bekend om veilig te zijn en een niveau van anonimiteit te bieden. Transacties kunnen niet vervalst worden of ongedaan gemaakt worden en er zijn lage kosten, waardoor ze betrouwbaarder zijn dan conventionele valuta. Hun gedecentraliseerde aard betekent dat ze voor iedereen beschikbaar zijn, waarbij banken kunnen kiezen voor wie zij accounts zullen openen.

Als een nieuwe vorm van geld staan de crypto-valutamarkten er bekend voor om van een ​​kleine investering, een grote te kunnen maken in zelfs één nacht.
Maar hetzelfde werkt andersom. Mensen die overwegen om te investeren in cryptocurrencies moeten zich bewust zijn van de volatiliteit van de markt en de risico’s die zij nemen bij het kopen.

Vanwege het niveau van anonimiteit die zij aanbieden, worden cryptocurrencies vaak geassocieerd met illegale praktijken, met name op het ‘dark web’. Gebruikers moeten voorzichtig zijn bij het kiezen van welke crypto’s ze aankopen. Doe je research.