Coin Warz, veldslag tussen Bitcoin Cash en Bitcoin

Cryptogids  •   14 november 2017

Als een ware veldslag

Iedereen die zich een beetje bezig houdt met crypto was afgelopen weekend zowat in Shock. Prijs stijgingen en dalen horen er bij in de wereldje en hier en daar een correctie van tijd tot tijd hoort er ook bij, maar dit weekend leek het wel oorlog tussen Bitcoin en Bitcoin Cash en Bitcoin Cash heeft een felle tik uitgedeeld aan Bitcoin.

Na de annulatie van de Segwit 2X fork, was een daling te verwachten in de waarde van Bitcoin en normaal gaat dit dan gepaard met een stijging van de Altcoins. Mensen kochten Bitcoin in de hoop via hun exchange platform aan gratis geforkte coins te bekomen, maar door de annulatie wil men van de hoge bitcoin prijs profiteren en koopt men lagere altcoins op, waardoor die hun prijs terug gaat stijgen.
Het verwachtte patroon kwam er echter niet en vrijdagavond merkten we een stijging aan in de BCH prijs, beter Bitcoin Cash, ook al een fork van onze geliefde Bitcoin.

Omdat de prijs nogal snel steeg besloten we deze coin te kopen, maar omdat de prijs al redelijk hoog was en hij terug begon te dalen, besloten we al snel terug te verkopen. Het is namelijk nooit slim om ondoordacht en zonder nieuwsberichten coins op hoge waarde te gaan aankopen.

Toen we zaterdagochtend ons portfolio bekeken was er alom verwarring. Het bleek namelijk dat BCH maar liefst gestegen was met meer dan 60% waardetoename en het einde was nog niet in zicht. Er waren geen duidelijke berichten in de cryptowereld die konden verklaren waarom Bitcoin Cash plots zo populair was. Gelijktijdig zakte de waarde van Bitcoin even snel als Bitcoin Cash steeg.

De aanval van Bitcoin Cash op Bitcoin

In de loop van zaterdag en zondag kwamen steeds meer en meer details en speculaties vrij over dit fenomeen. Er bleek maar liefst 60.000 BTC of meer dan 300 miljoen euro aan BCH aangekocht te zijn. Dit kon niet van de gewone crypto liefhebbers komen.

Al snel kwam de naam Roger Ver boven water. Roger Ver is één van de 7 grootste bitcoin bezitters ter aarde en eveneens oprichter en grootste houder van…Bitcoin Cash…

Hoewel het geruchten waren, volgde er ook een Tweet van Vitalik Buterin, waarin hij Roger Ver al dan niet sarcastisch proficiat wenste met de ‘slimme zet’ van Roger.

Roger Ver bezit naar schatting maar liefst 700.000 bitcoins. Hiervan had hij dus 60.000 btc in Bitcoin Cash gepompt.

Roger Ver

Reden verschuiving?

Naar de reden is het wat gissen en iedereen kon niets anders doen dan toekijken gezien de Exchanges (zoals Bittrex, Kraken, etc) gewoon niet konden reageren op dit massale verschuiven.

Er doken al heel snel berichten op dat het doel was om Bitcoin zodanig te verstoren en het overgrote deel van de btc houders te laten panikeren, zodat de waarde van bitcoin of btc onder de waarde van Bitcoin Cash zou zakken, dat zou een unicum geweest zijn en veel mensen en bedrijven aan de waarde van Bitcoin als gevestigde digitaal munt laten twijfelen hebben.

Het is langer geweten dat de ontwikkelaars van BCH of Bitcoin Cash, niet meer achter Bitcoin staan en opteren voor een andere manier van werken, daarom dat ze ook de fork geforceerd hebben in augustus 2017.

Maar de actie van afgelopen weekend was eerder een poging tot staatsgreep dan een keuze van de massa om wat de beste munt zou blijken te zijn.
Was Roger Ver, misschien jaloers omdat bitcoin zoveel in de media komt en zeker nu er zelfs positief nieuws komt om bitcoin te koppelen aan Futures, zodat bitcoin ook op de beurs kan gebruikt worden?

Of wou Roger Ver gewoon eens demonstreren wat voor een effect iemand met dergelijk aantal Bitcoins in bezit kan verrichten op een jonge en nog instabiele cryptomarkt.

Het demonstreerde in elk geval hoe machteloos je op dergelijke momenten staat.

Wat nu met Bitcoin?

Gelukkig is de Bitcoin zich langzaam aan het herstellen. Mensen die inkochten op de waarde van 1 btc = 6000 euro of meer, zullen even geduld moeten uitoefenen alvorens de waarde terug bereikt zal worden, maar verlies vooral het vertrouwen niet in BTC maar blijf bedachtzaam voor de coins die op de loer liggen.

De waarde van Bitcoin Cash is meer dan verdubbeld en hun achterban heeft gedemonstreerd dat ze tot veel in staat zijn.

We hopen dat deze trend zich niet zal doorzetten, gezien dit nogal verdachte praktijken zijn en niks met gewone traders te maken heeft.

By |2017-11-15T10:29:35+00:00november 14th, 2017|Algemeen, Crypto|