Bitcoin wordt gezien als een verzekering

 

 

Cryptogids  •   27 november 2017

 

 

cryptocurrency

Bitcoin is populiar, de waarde neemt toe en het wordt gezien als een verzekering

Terwijl Bitcoin voor een tweede week op rij op weg was naar een nieuw hoogtepunt, speculeerden sommigen dat institutionele beleggers in de toekomst een veilige haven in de virtuele valuta zouden kunnen zoeken. De heersende retoriek van de afgelopen maand was meer bevestigend dan het verwerpen van cryptocurrencies, waarbij Ronnie Moas en Max Keizer nieuwe hoogtepunten voorspellen in 2018.

“De vraag naar Bitcoin neemt toe nu de cryptomarkt minder volatiel is geworden en steeds meer professionele beleggers zien het als een verzekering.”

De op een na oudste bullmarkt

De huidige bullmarkt in aandelen is de op een na langste in de geschiedenis, volgens Fortune, die tot nu toe 104 maanden heeft geduurd. De langste bullmarkt in de geschiedenis eindigde in 2000 na een indrukwekkende loop van 113 maanden. Met de huidige rally, maken veel mensen op Wall Street rampenplannen voor de onvermijdelijke wending van de aandelenmarkt. Als Mashchenko gelijk heeft, heeft Bitcoin een rol in sommige van deze plannen.

Verschuivende meningen

De uitspraken van Mashchenko komen voort uit het veranderende sentiment in de reguliere financiële sector. Vorige week kondigde JP Morgan Chase plannen aan om Bitcoin-futures aan te bieden op de Chicago Mercantile Exchange – een belangrijke stap van een van de grootste banken en financiële dienstverleners in Amerika. Deze bewegingen komen slechts enkele maanden nadat Chase CEO Jamie Dimon Bitcoin veroordeelde als een scam.

Online bankierserviceproviders en -exploitanten LedgerX en Revolut keuren Bitcoin-ondersteuning ook goed. De eerstgenoemde is onlangs gewist om Bitcoin-derivaten aan te bieden, omdat mensen meer willen doen dan alleen de cryptocurrency uitwisselen.

“LedgerX lanceerde zijn eerste langetermijnopties voor Bitcoin, met een vervaldatum van 28 december 2018. In de komende maanden zullen we de ‘domesticatie’ van Bitcoin blijven zien: de Chicago Board Options Exchange en de Chicago Mercantile Exchange zijn van plan om in de nabije toekomst tools te lanceren op basis van de cryptocurrency. ”

 

Groot geld

Als en wanneer een stroom institutionele beleggers grote bedragen aan kapitaal gaat investeren in cryptocurrencies, kunnen enkele van de verbluffende voorspellingen van Bitcoin-stieren goed worden gerealiseerd. De voorspelling van Mashchenko was echter vrij conservatief, wat suggereert dat Bitcoin tegen het einde van 2017 een top van $ 10.000 zou bereiken die eerder door emotie dan door fundamenten zou worden gestuurd:

“We konden de Bitcoin binnen een maand naar $ 10.000 zien gaan. Een dergelijke stijging zal echter gebaseerd zijn op emoties, niet op fundamentele factoren. Dus verdere groei van de cryptocurrency vereist meer dan euforie. ”

Nadat Bitcoin vorige week $ 8.000 had gehaald, steeg het binnen enkele dagen met nog eens $ 1.000 dollar, waardoor het $ 9.000-niveau werd overschreden tijdens het Thanksgiving-weekend. Op het moment van drukken ligt de prijs van Bitcoin op $ 9500, slechts $ 500 lager dan het voorspelde niveau van Mashcenko.

By |2017-11-27T10:40:03+00:00november 27th, 2017|Crypto|