American Express neemt Ripple onder de arm

Cryptogids  •   16 november 2017

American Express

Ripple en American Express

LONDEN (Reuters) – American Express (AXP.N) heeft directe-op-blockchain-gebaseerde betalingen geïntroduceerd met behulp van Ripple, (een fintech start-up) voor Amerikaanse zakelijke klanten die geld sturen naar bedrijven in het VK die bankieren bij Santander UK STN.SN.

American Express zei dat zijn FX International Payments (FXIP) -bedrijf een partnerschap had met Ripple om realtime, traceerbare niet-kaartbetalingen vanuit de Verenigde Staten naar Groot-Brittannië te bieden. Klanten gebruiken de service al, zeiden de bedrijven en deze zou in de toekomst worden uitgebreid.

Dit markeert een van de eerste grote toepassingen van blockchain, een gedeelde database van transacties die wordt onderhouden door een netwerk van computers op internet dat het best bekend staat als het systeem waarop bitcoin steunt.

Financiële bedrijven hopen dat de ontluikende technologie de kosten en de complexiteit van lastige processen zoals effectenafhandeling en internationale betalingen kan verminderen, maar volgens velen is het gebruik van de technologie nog vele jaren ver weg.
“American Express heeft een lange geschiedenis van het integreren van nieuwe technologieën …”, zei Marc Gordon, chief information officer van American Express, in een verklaring.

“Deze samenwerking met Ripple en Santander vertegenwoordigt de volgende stap voorwaarts op onze blockchain-reis en evolueert naar de manier waarop we geld over de hele wereld zullen verplaatsen.”

Het in New York gevestigde Ripple, waarvan de belangrijkste focus ligt op blockchain gebaseerde grensoverschrijdende betalingen, werkt samen met veel grote banken en wordt ondersteund door bedrijven zoals Standard Chartered Plc (STAN.L), Accenture Plc (ACN.N) en SBI Holdings.

Het bedrijf is in een juridisch gevecht met rivaliserende blockchain-startup R3 Holdco LLC over een optiecontract om Ripple’s digitale valuta XRP aan te schaffen. XRP is 30 keer in waarde toegenomen omdat ook andere cryptocurrencies zijn gestegen.

“Transfers die vroeger veel tijd in beslag namen, worden in real time voltooid, waardoor geld net zo snel kan worden verplaatst als het zaken doen van vandaag de dag,” zei Ripple CEO Brad Garlinghouse in een verklaring.

By |2017-11-16T16:38:17+00:00november 16th, 2017|Crypto|