2017, het jaar van de definitieve crypto doorbraak

Cryptogids  •   28 november 2017

Recordjaar

Naarmate het einde van 2017 razendsnel dichterbij komt, lijken alle belangrijke crypto coins helemaal los te gaan. De ene record prijs na de andere sneuvelt.

Zo bereikt bitcoin op moment van schrijven weeral ruim de 10.000 dollar kaap, staat Ethereum op een recordprijs en stijgt de prijs van Litecoin ook nog elke dag.

Niet toevallig zijn dit 3 van de 4 top coins die wij als Cryptogids aanbevelen bij onze lezers. Lezers die ons  advies volgden konden reeds een aardige winst boeken.
Wat is de oorzaak van deze stijging?

Er is natuurlijk een grote rol weggelegd voor de media. De media heeft het enorme potentieel ingezien van deze virtuele munten en hun berichtgeving sporen mensen aan om er op z’n minst over te gaan praten.

Zo beginnen zeer veel mensen kennis te verzamelen en ja, durven ze het ook eindelijk aan om met mondjesmaat te gaan investeren in één of andere cryptocurrency.

Er is ook de rush naar bepaalde kapen of hoogtes. Zo berichtten verschillende top investeerders eerder dat de kaap van 10.000 dollar voor Bitcoin in zicht was. Dit werkt als een rode lap op een stier en elke bitcoin investeerder, zeker de beginner, wil nog snel een graantje meepikken. En zoals overal het geval, hoe groter de vraag, hoe hoger de prijs gaat.

Wat met Ethereum en Litecoin?

Litecoin wordt gezien als het zilver onder de cryptocoins en Bitcoin is natuurlijk het virtuele goud der alle cryptocoins. Litecoin heeft nog een zeer toegankelijk en betaalbare inkoopprijs en sommige mensen vinden het aangenamer om bijvoorbeeld 10 Litecoins te bezitten dan 0.3 Bitcoin.

Anderen zien dan ook meer groeipotentieel in coins zoals Litecoin en Ethereum en redeneren dat Bitcoin de prijs niet zal kunnen vasthouden en zal terugvallen.

Ethereum, het nieuwe internet

Wie vaak nieuwe coins volgt en het cryptonieuws opvolgt zal reeds vaak gezien hebben dat de meeste van alle nieuwe coins samenwerken met Ethereum, of zelfs straffer gezegd, niet zonder het Ethereum netwerk kunnen functioneren.

Ethereum heeft sinds z’n 2 jarig bestaan, zowat de markt verovererd als platform om nieuwe coins en technologiën te gaan ‘publiceren’.

Hierdoor is Ethereum goed op weg om basisbouwsteen te worden voor het ‘nieuwe internet’. Ethereum wordt ook wel eens vergeleken met Facebook, je kan er niet meer om heen.

Dit verklaart waarom Ethereum zo gegeerd is op de markt.

Met een bitcoin prijs van +- 10000 dollar, moesten de prijzen van Litecoin en Ethereum ook vroeg of laat gaan stijgen, het werd een beetje aan de late kant, maar wie weet waar gaat hun prijs stoppen.

Anomiteit = belangrijk

Wat ook opmerkelijk is, is dat de coins die zo goed als volledig anoniem zijn het ook nog steeds beter en beter gaan doen.

Dit is natuurlijk ‘te danken’ aan de activiteit op het ‘dark web’. Coins zoals Monero en Zcash nemen steeds meer de rol over binnen het minder rooskleurige milieu. Dit zijn 2 coins die zo goed als geen sporen achterlaten en een zeer stabiele prijs hebben. Hierdoor lijken deze coins ook bezig aan hun opmars. Zeker in het oog houden.

Wat staat er te wachten in 2018?

We zullen een 2018 wellicht vroeg of laat een correctie zien in de prijs van Bitcoin en enkele altcoins, maar niks zal de stijgende prijzen nog zo hard kunnen terugslaan.

Wij verwachten in 2018 dan ook nog zeer sterke prijsstijgingen voor Litecoin, Ethereum, Bitcoin en enkele andere altcoins.

Het zal zaak worden op de juiste momenten in te kopen want Blockhain en de achterliggende technologie zullen in 2018 nog veel meer over de lippen gaan.

Alle grote IT-bedrijven, zoals Microsoft en Oracle, kijken naar Blockchain en zien ongekende mogelijkheden en toepassingen. Grote bedrijven zullen misschien hun eigen ‘Ethereum’ ontwikkelen, maar waarom zou je wiel opnieuw uitvinden?

Onze gok is dat Ethereum in 2018 zich zal verstevigen in marktpositie en in 2018 gemakkelijk zal verdubbelen in prijs.

Wat met de klassieke beurs?

Banken en beurzen worden zenuwachtig? Verschillende bank grootmachten zoals Bnp ParisBas en Deutsche Bank, voelen nattigheid en verspreiden negatieve berichten over cryptocurrencies.

Ze kaarten de instabiliteit en het gebrek aan regularisatie aan van de digitale munten. Bitcoin zou een hype zijn en geen blijver.

Zo dachten we vroeger wellicht ook over een smartphone, Facebook, maar nu kunnen we niet meer zonder.

Bitcoin naar Wall Street?

Ondertussen zijn er ook steeds meer top investeerders en organisaties die berichten dat Bitcoin wel eens zeer snel zou kunnen gekoppeld worden aan de beurs. De zogenaamde Bitcoin Futures. En de lancering daarvan zou wel eens van zeer grote impact kunnen zijn op de prijs van de Bitcoin.

We durven zelf geen voorspellingen doen, maar anderen waagden zich er wel reeds aan en dan spreken we toch van 6 cijfers.

By |2017-11-29T16:21:59+00:00november 28th, 2017|Crypto|